Interessant:

Vos steelt mobieltje en verstuurt sms

nieuws 5 december 2012 om 10:07

In Noorwegen heeft een vos een mobieltje gestolen van twee tieners die het dier wilden filmen; vervolgens zou de vos ook nog een sms'je met het toestel hebben verstuurd.

Het klinkt als een broodje aap-verhaal, maar de twee 16-jarige Noorse tieners zeggen dat het echt gebeurd is. De tieners hadden een app gedownload die het geluid van een konijn nabootste. Daar kwam een vos op af. De jongens bekeken (en filmden) wat er vervolgens gebeurde: de vos liep rondjes rond de smartphone, om er vervolgens mee vandoor te gaan.

Daarmee is het verhaal echter nog niet ten einde, want de jongens zeggen ook een telefoontje te hebben ontvangen van de vos (met het geluid alsof de vos op de telefoon aan het kauwen was). Verder zou een dag later een vriend van de jongens ook nog een sms'je van de vos hebben ontvangen met de tekst:  "jlv I øia0ab 34348tu åaugjoi zølbmosdji jsøg ijio sjiw".

In het verleden werden mobieltjes opgegeten door een krokodil en een pelikaan. Ook belandden er al eens een mobieltje in de maag van een hond en van een kabeljauw. In mei dit jaar kon een orang-oetan chatten via een iPad.

Discovery News