Interessant:

Problemen voor Nokia N8

nieuws 19 november 2010 om 10:15

Volgens de laatste berichten kampt de Nokia N8, Nokia's high-end smartphone, wereldwijd met technische problemen; zo zou het toestel bij veel gebruikers spontaan uitvallen. [update]

Dat berichtte de website Hexus.channel deze week. Zij zeggen een Nokia N8 in bezit te hebben die is uitgevallen en daarna niet meer wilde opstarten, ongeacht wat zij probeerden. Ook de inmiddels fameuze Russische blogger Eldar Murtazin van de site Mobile-review maakte melding van het probleem. Hij schreef op zijn Twitter: "N8 are dying across the world".

Verder ontdekte Hexus.channel op de support forums van Nokia een thread met de titel My Nokia N8 is dead,can't turn on and can't charging van meer dan vijf pagina's. Tevens verscheen op YouTube een video van een 'stervende' N8. Nokia's advies om het probleem op te lossen is de power-knop van de N8 een seconde of acht ingedrukt te houden. Hexus.channel meldt echter dat dit bij hen niet werkte.

De Nokia N8 is de belangrijkste smartphone van Nokia voor dit najaar, dus de problemen komen voor de Finnen erg ongelegen.

UPDATE: Nokia-topman Niklas Savander heeft inmiddels toegegeven dat "een kleine groep gebruikers kampt met een power-down of not-power-up van de N8." Savander meldt verder dat het probleem ligt in het productieproces en dat er "onmiddellijk actie is ondernomen om het te voorkomen". Klanten die nu kampen met het probleem raadt Savander aan om contact op te nemen met de Nokia klantenservice.

UPDATE 2: Nokia laat 23/02/2011 weten: "Graag informeren we je dat er een nieuwe en belangrijke update beschikbaar komt (land / sim afhankelijk wanneer exact) voor de Nokia N8, C7 en C6-01. Deze nieuwe software verbetert de stabiliteit en de performance van het toestel en voegt enkele nieuwe functionaliteiten aan het toestel toe. De software-update kan direct op het toestel gerealiseerd worden (ook in offline modus via WiFi) en via Ovi Suite. Voer je de software-update uit via de Ovi Suite, dan ontvang je ook direct drie games bij de update. (...) Het is raadzaam om eerst een back-up van het toestel te maken. Ovi Suite is makkelijk te installeren via: http://www.nokia.nl/support/software/nokia-ovi-suite."

Hexus.channel