Interessant:

HTC Sense OS in de toekomst mogelijk

nieuws 26 november 2010 om 09:43

Als andere besturingssystemen in de toekomst niet genoeg vrijheid bieden, is het mogelijk dat HTC met een eigen HTC Sense OS komt. Dat heeft CEO Bamford van HTC gezegd.

Drew Bamford, hoofd van de afdeling User Experience van HTC, deed zijn uitspraken tegenover de Engelse website Pocket-lint.com. Bamford zei "niet uit te sluiten dat HTC in de toekomst een ander besturingssysteem [dan Android of Windows Phone 7] ondersteunt of een geheel eigen besturingssysteem ontwikkelt. (...) Het gaat erom dat HTC consumenten kan bieden wat zij willlen en als een bepaald platform daarvoor niet de vrijheid biedt, moet een ander platform worden geprobeerd."

Het HTC Sense OS kan echter nog wel even op zich laten wachten, want HTC is momenteel tevreden over de samenwerking met Google en Microsoft. Het Android- en Windows Phone 7-besturingssysteem bieden op dit moment genoeg mogelijkheden voor HTC, aldus Bamford, "maar HTC zal er alles aan blijven doen om de gebruikers tevreden te houden".

De HTC Sense-interface werd in 2009 voor het eerst geintroduceerd op de HTC Hero. De interface is onlangs uitgebreid met HTCSense.com, waarmee HTC Sense-toestellen ook toegankelijk zijn vanaf de PC.

Pocket-lint.com