Interessant:

Facebook breidt mobiele platform uit

nieuws 5 november 2010 om 11:06

Facebook heeft deze week de mogelijkheden van het mobiele Facebook-platform uitgebreid: de Facebook Phone, die volgens de geruchten zou uitkomen, bleef uit.

De geruchten dat Facebook deze week een Facebook Phone zou aankondigen waren zeer hardnekkig, maar uiteindelijk maakte de sociale netwerkgigant dus slechts een uitbreiding van het mobiele platform openbaar.

De belangrijkste vernieuwing die developers nu voor de mobiele Facebook-app kunnen toepassen is de "single sign-on"-functie. Deze toepassing onthoudt automatisch je gebruikersnaam en wachtwoord en toont een "Login with Facebook"-button waarmee je met één klik in de Facebook-app kan inloggen. "Single sign-on" is per direct beschikbaar voor Android en binnenkort ook voor iOS (van de iPhone).

Verder wordt de Facebook Places-functionaliteit uitgebreid. Met Facebook Places, dat alleen nog ondersteund wordt in de VS, kan je aanbiedingen van winkels in de buurt vinden. Developers krijgen met het vernieuwde platform de mogelijkheid om gebruik te maken van Places check-in en zoekfunctionaliteit. Het is nog niet bekend wanneer Facebook Places naar Nederland komt.

Facebook Developers Blog


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws