Interessant:

Samsung Galaxy Q: BlackBerry-concurrent

nieuws 21 juni 2010 om 09:35

Naar verluidt zou Samsung twee nieuwe Galaxy Android-smartphones met qwerty-toetsenbord in de planning hebben; het zou gaan om de Samsung Galaxy S Pro en de Samsung Galaxy Q.

Dat meldt de Korean Times. De Samsung Galaxy S Pro lekte al eerder uit. Dit zou een editie zijn van de onlangs uitgebrachte Samsung Galaxy S (i9000) met als extra een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord.

Volgens de Korean Times zou een bron dichtbij Samsung hebben bevestigd dat er ook een Samsung Galaxy Q aan komt. Net als de andere Galaxy-modellen zou de Galaxy Q draaien op Android, maar verder heeft het toestel het design van een BlackBerry met een toetsenbordje aan de voorzijde. Tevens is de Galaxy Q voorzien van een touchscreen en van geavanceerde sociale mediafunctionaliteiten. Dat laatste suggereert dat het hier eerder zou gaan om een sociale netwerk-telefoon voor de massa dan om een echte business-smartphone. Toch is de Galaxy Q ook bedoeld als zakelijk toestel: Samsung wil graag een deel van de business-smartphonemarkt van BlackBerry afsnoepen.

De Samsung Galaxy Q komt waarschijnlijk eind dit jaar eerst in Noord-Amerika op de markt; Samsung is hiervoor nog in onderhandeling met de Amerikaanse providers AT&T en Verizon Wireless. Over een eventuele release in Europa is nog niets bekend.

Korean Times