Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm3,0" (133 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG Viewty 1 Foto LG Viewty 2 Foto LG Viewty 3 Foto LG Viewty 4 Foto LG Viewty 5 Foto LG Viewty 6 Foto LG Viewty 7 Foto LG Viewty 8 Foto LG Viewty 9 Foto LG Viewty 10

Inleiding

De LG Viewty, ook bekend als de LG KU990, is de eerste mainstream 5 megapixel cameratelefoon van LG. Qua design lijkt de LG Viewty meer op een camera dan op een telefoon. Dat komt omdat de Viewty nauwelijks knoppen heeft. Voor de bediening is deze LG namelijk uitgerust met een 3" QVGA touchscreen. Deze opzet, die we eerder tegenkwamen bij de succesvolle LG PRADA, maakt de bediening van de LG Viewty dynamisch. De ingebouwde ccd-chip heeft een resolutie van 5 megapixels, waarmee zeer scherpe foto's te maken zijn. De images stabilization, de auto-focus en de hoge lichtgevoeligheid dragen bij aan scherpe foto's. Verder biedt de LG Viewty HSDPA, een fm-tuner, bluetooth, uitbreidbaar geheugen, een muziekspeler en een tweede vga-camera voor bijvoorbeeld videogesprekken. De LG Viewty werd in 2009 opgevolgd door de LG Viewty Smart (GC900).

Apparaat & afmetingen

De LG Viewty is een 5 megapixel cameratelefoon met een gewicht van 112 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 10,40 x 5,50 x 1,50 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 300 uur. De LG Viewty is verkrijgbaar in de kleuren rood, roze, paars, zwart, zilver en wit.

Bel- & datafuncties

De LG Viewty ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Viewty kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de LG Viewty kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Viewty heeft 150 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. De Viewty heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de LG Viewty kan je zowel audio (MP3) als video (MPEG) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Viewty is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De LG Viewty heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 5.00 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0.3 megapixel.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De LG Viewty is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.144 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Prijzen en beoordelingen LG Viewty

Van de LG Viewty staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Viewty is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het LG Viewty testoverzicht de testen

Specificaties LG Viewty

Algemeen
ProductLG Viewty
Aankondiging2007
Verkoopstart2007
Design
Kleuren

Gewicht112 gram
Afmetingen104,0 x 55,0 x 15,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag150 MB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (133 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB 2.0