Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm3,0" (133 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto LG Prada 1 Foto LG Prada 2 Foto LG Prada 3 Foto LG Prada 4

Inleiding

2007 staat voor mobiele telefoons in het teken van mode. LG slaat de handen ineen met Prada en introduceert de LG KE850, oftewel de LG Prada. Het grootste gedeelte van de LG KE850 bestaat uit een 3 inch touchscreen. Het toestel bevat slechts drie echte knoppen. Het scherm (en dus de user interface) is anders voor elke functie. Op het technische vlak levert LG met een 2 megapixel camera en EDGE support prima werk af. Andere stijlvolle mobieltjes van LG zijn de LG Chocolate en LG Secret (beide in de Black Label serie). De LG Prada kreeg eind 2008 een opvolger in de LG Prada II, die beschikt over uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Eind 2011 volgde de LG Prada 3.0.

Apparaat & afmetingen

De LG Prada is een modieuze design telefoon met een gewicht van 85 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 9,90 x 5,40 x 1,20 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 240 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 240 uur. De LG Prada is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.

Bel- & datafuncties

De LG Prada ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Prada kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de LG Prada kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Prada heeft geen intern geheugen. Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Prada heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de LG Prada kan je zowel audio (MP3, ACC, ACC+, WMA en RA) als video (MPEG4, H.263 en H.264) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Prada is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De LG Prada heeft een ingebouwde camera met een 2.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De LG Prada is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Prijzen en beoordelingen LG Prada

Van de LG Prada staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Prada is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het LG Prada testoverzicht de testen

Specificaties LG Prada

Algemeen
ProductLG Prada
Aankondiging2007
Verkoopstart2007
Design
Kleuren

Gewicht85 gram
Afmetingen99,0 x 54,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
OpslagOnbekend + microSD
Scherm
Scherm3,0" (133 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB