Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm5,9" (373 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto LG G Pro 2 1 Foto LG G Pro 2 2 Foto LG G Pro 2 3 Foto LG G Pro 2 4

Inleiding

De LG G Pro 2, de opvolger van de LG Optimus G Pro, is een krachtige smartphone/phablet met een groot 5,9-inch Full HD IPS-display, het Android 4.4 KitKat-besturingssysteem en LG's UX-functionaliteiten. En van de UX-functionaliteiten is Knock Code, waarmee je overal op het scherm een speciale code kan intikken om het toestel te unlocken. Andere handige functionaliteiten zijn Content Lock (bestanden beveiligen met een wachtwoord), Mini View (de schermweergave verkleinen van 5,9-inch naar 3,4-inch tot 4,7-inch voor gebruik bijn hand) en Dual Browser (het scherm wordt verdeeld in twee aparte browservenster om sneller te kunnen surfen). Bijzonder aan de LG G Pro 2 zijn vooral de geavanceerde camerafunctionaliteiten. Zo is de phablet voorzien van een een 13-megapixel camera met OIS+(Optical Image Stabilizer Plus) om bewogen foto's en video's te voorkomen. Daarnaast ondersteunt de camera 120 fps HD Video Recording en Slow-Motion Editing (video's in drie verschillende snelheden opnemen), 4K Ultra HD Recording (video's opnemen in ultra-high definition), Magic Focus (waarmee je de voorkeursfocus kan instellen nadat je een foto hebt genomen), Natural Flash (voor een meer gebalanceerde kleur- en belichtingsbalans in vergelijking met een normale flitser), Flash for Selfie (reduceert de grootte van het preview-scherm en voegt een heldere witte achtergrond toe voor zelfportretten met een zachtere belichting) en Burst Shot (neemt 20 opnames achtereen en maakt hier automatisch een video van). Tot slot beschikt de LG G Pro 2 over ondersteuning van WiFi, Bluetooth 4.0, GPS en 4G/LTE. Het geheugen bedraagt 16GB of 32GB en is uitbreidbaar middels microSD.

Apparaat & afmetingen

De LG G Pro 2 is een smartphone met een gewicht van 172 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 15,8 x 8,2 x 0,8 centimeter. De LG G Pro 2 is verkrijgbaar in de kleuren wit, zilver en zwart.

Bel- & datafuncties

De LG G Pro 2 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de G Pro 2 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Met de LG G Pro 2 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG G Pro 2 heeft 16 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De LG G Pro 2 bedien je middels een touchscreen. De LG G Pro 2 heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 2,1 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG G Pro 2 is uitgerust met een IPS kleurenscherm. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Dit scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De LG G Pro 2 draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG G Pro 2

Van de LG G Pro 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG G Pro 2 beschikbaar.

Specificaties LG G Pro 2

Algemeen
ProductLG G Pro 2
Aankondiging2014
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

Gewicht172 gram
Afmetingen158,0 x 82,0 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen3.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 800
Kloksnelheid4 core (max 2,2 GHz)
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,9" (373 ppi)
Resolutie1.920 x 1.080px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,1 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB