Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm6,1" (563 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto LG G7 Fit 1 Foto LG G7 Fit 2 Foto LG G7 Fit 3

Inleiding

De LG G7 Fit is door LG tijdens de IFA 2018 aangekondigd en vanaf november 2018 in Nederland te koop. Het toestel is een mid-range toestel met een aantal high-end specs, afkomstig van de LG G7 ThinQ. Net als zijn grote broer biedt de G7 Fit AI CAM. Deze slimme camera herkent scènes en selecteert voor het perfecte shot één van de acht opnamecategorieën; person, food, pet, landscape, coty, flower, sunrise en sunset. Naast deze fotofuncties kan je ook zelf kiezen uit drie foto-effecten. Verder is zowel de Google Assistent als Google Lens beschikbaar. Ook op audiogebied kom je aan je trekken. Het toestel beschikt over 32-bit Hi-Fi Quad DAC, de Boombox Speaker en DTS:X 3D Surround Sound. De LG G7 Fit is water- en stofbestendig en is uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 821 processor in combinatie met 4GB RAM en 32GB intern geheugen. Het toestel heeft een helder 6.1-inch LCD FullVision display met QHD+-resolutie (3120 x 1440). Net als de LG G7 ThinQ, heeft de G7 Fit LG’s nieuwste lcd-technologie. Dit Super Bright Display met een helderheid van 1000 nits zorgt ervoor dat het scherm zo helder is dat zelfs in direct zonlicht alles goed zichtbaar is.

Besturingssysteem LG G7 Fit

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen LG G7 Fit

Van de LG G7 Fit staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG G7 Fit beschikbaar.

Specificaties LG G7 Fit

Algemeen
ProductLG G7 Fit
Aankondiging2018
Verkoopstart2018
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen153,2 x 71,9 x 7,9 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 821
Kloksnelheid8 core
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm6,1" (563 ppi)
Resolutie1.440 x 3.120px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Aantal camera's1
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C