Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm10,1" (222 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Lenovo Tab P10 1 Foto Lenovo Tab P10 2

Inleiding

De Lenovo Tab P10 is in augustus 2018 geïntroduceerd en sinds januari 2019 goed verkrijgbaar in Nederland. De tablet is een luxe midrange tablet met een dual-glass design, metale frame en dunne randen. De tablet is slechts 7 millimeter dun en weegt 440 gram. De Lenovo Tab P10 heeft vier Dolby Atmos speakers, voor een indrukwekkend geluid,  een 8-megapixel autofocus hoofdcamera en 5-megapixel selfie-camera. Als je op zoek bent naar een goedkopere tablet, dan is de Lenovo Tab M10 interessant.

Besturingssysteem Lenovo Tab P10

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Lenovo Tab P10

Van de Lenovo Tab P10 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Lenovo Tab P10 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het Lenovo Tab P10 testoverzicht de test

Specificaties Lenovo Tab P10

Algemeen
ProductLenovo Tab P10
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht440 gram
Afmetingen242,0 x 167,0 x 7,0 mm
IP codering
Accuvermogen7.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 450
Kloksnelheid8 core (max 1,8 GHz)
RAM3 GB
Opslag32 GB + microSD
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (222 ppi)
Resolutie1.200 x 1.900px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Selfiecamera5,0 megapixel
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingUSB-C