Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm10,1" (224 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Lenovo Tab M10 1 Foto Lenovo Tab M10 2

Inleiding

De Lenovo Tab M10 is in augustus 2018 geïntroduceerd en sinds januari 2019 goed verkrijgbaar in Nederland. De M10 is een echte familietablet. Met een 10,1-inch Full HD-display is de Tab M10 geschikt voor internet, social media, en multimedia.  Het tablet is met 480 gram niet heel zwaar. Het geluid komt dankzij de dubbele frontspeakers goed uit de verf. Met het optionele Kid's Pack kan je de tablet wat robuuster maker (door middel van een passende hoes). Door het Kid's Pack aan te schaffen activeer je ook een speciale kindermodus, waardoor je kind kan werken in een beschermde omgeving. Als je op zoek bent naar een krachtigere tablet, dan is de Lenovo Tab P10 mogelijk interessant.

Besturingssysteem Lenovo Tab M10

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Lenovo Tab M10

Van de Lenovo Tab M10 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Lenovo Tab M10 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Lenovo Tab M10 testoverzicht de test

Specificaties Lenovo Tab M10

Algemeen
ProductLenovo Tab M10
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht480 gram
Afmetingen242,0 x 168,0 x 8,1 mm
IP codering
Accuvermogen4.850 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 450
Kloksnelheid8 core (max 1,8 GHz)
RAM3 GB
Opslag32 GB + microSD
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (224 ppi)
Resolutie1.200 x 1.920px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Selfiecamera2,0 megapixel
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingUSB-C