Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 7.0
Opslag MB
Scherm8,0" (189 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Lenovo Tab E8 1

Inleiding

De Lenovo Tab E8 is in augustus 2018 geïntroduceerd en sinds januari 2019 goed verkrijgbaar in Nederland. De Tab E8 heeft een 8-inch HD-scherm. Het relatief kleine scherm zorgt voor een goede draagbaarheid met een gewicht van 320 gram en een dikte van 8,9-millimeter. Op één acculading kan je tot 10 uur vooruit. Opvallend is de Dolby Atmos luidspreker aan de voorzijde voor een goede audio-ervaring. Groot minpunt is dat de tablet nog draait op het verouderde Android 7. Android 9 is al geruime tijd beschikbaar. Wij adviseren om deze reden de Tab E8 links te laten liggen. Naast de E8, biedt Lenovo in de E-serie ook nog de 7-inch Tab E7 en de 10-inch Tab E10.

Besturingssysteem Lenovo Tab E8

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen Lenovo Tab E8

Van de Lenovo Tab E8 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Lenovo Tab E8 beschikbaar.

Specificaties Lenovo Tab E8

Algemeen
ProductLenovo Tab E8
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht320 gram
Afmetingen209,0 x 123,0 x 8,9 mm
IP codering
Accuvermogen4.850 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.0
CPU/Geheugen
ProcessorMediaTek MT8163A
Kloksnelheid4 core (max 1,3 GHz)
RAM2 GB
Opslag16 GB + microSD
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm8,0" (189 ppi)
Resolutie800 x 1.280px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Selfiecamera2,0 megapixel
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingmicroUSB