Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm7,0" (170 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Lenovo Tab E7 1

Inleiding

De Lenovo Tab E7 is in augustus 2018 ge´ntroduceerd en sinds januari 2019 goed verkrijgbaar in Nederland. De Tab E7 heeft een adviesprijs van minder dan 100 euro en is een echte instaptablet, ideaal voor kinderen of voor incidenteel gebruik. Het apparaatje heeft een scherm van 7-inch en draait op Android Oreo Go, een afgeslankte Android-versie, waardoor je toch redelijke prestaties krijgt met beperkte specificaties. Naast de E7, biedt Lenovo in de E-serie ook nog de 8-inch Tab E8 en de 10-inch Tab E10.

Besturingssysteem Lenovo Tab E7

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Lenovo Tab E7

Van de Lenovo Tab E7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Lenovo Tab E7 beschikbaar.

Specificaties Lenovo Tab E7

Algemeen
ProductLenovo Tab E7
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

Gewicht272 gram
Afmetingen193,2 x 110,6 x 10,4 mm
IP codering
Accuvermogen2.750 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorMediatek MT8167
Kloksnelheid4 core (max 1,3 GHz)
RAM1 GB
Opslag8 GB + microSD
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (170 ppi)
Resolutie600 x 1.024px
SchermsoortLCD
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingmicroUSB