Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm4,0" (233 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC Desire X 1 Foto HTC Desire X 2 Foto HTC Desire X 3 Foto HTC Desire X 4 Foto HTC Desire X 5

Inleiding

De HTC Desire X (niet te verwarren met de HTC One X) is een Android-smartphone met een 1GHz dual-core processor en een 5-megapixel camera (met LED-flitser). Het SuperLCD-display meet 4-inch. Het toestel draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en maakt gebruik van de intuitieve HTC Sense 4-interface. Dankzij Android kan je rekenen op alle bekende Google-apps (YouTube, Google Talk, Gmail, etc.). Naast 4GB intern geheugen (uitbreidbaar middels microSD) krijg je de beschikking over 25GB online opslagruimte via de Dropbox-cloudservice (gratis voor 2 jaar). De connectiviteit is prima in orde met WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth 4.0 en DLNA. Via de 3,5mm poort is elke standaard headset aan te sluiten. De geintegreerde Beats Audio-technologie zorgt ervoor dat de Desire X hoogwaardige geluidskwaliteit levert. Tot slot is er de HTC ImageChip die zorgt voor geavanceerde fotofunctionaliteiten.

Apparaat & afmetingen

De HTC Desire X weegt 114 gram. De afmetingen bedragen 11,9 x 6,2 x 0,9 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 600 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 816 uur. De HTC Desire X is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De HTC Desire X ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Desire X kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de HTC Desire X kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Desire X heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Desire X heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC Desire X bedien je middels een touchscreen. De HTC Desire X heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De HTC Desire X is uitgerust met een Super LCD kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Super LCD is hiervan een verbeterde versie, die beter zichtbaar is in fel licht. Omdat deze technologie goedkoper is dan het (nog helderder) AMOLED, wordt Super LCD vaak toegepast op smartphones. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC Desire X draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC Desire X

Van de HTC Desire X staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Desire X is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het HTC Desire X testoverzicht de testen

Specificaties HTC Desire X

Algemeen
ProductHTC Desire X
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht114 gram
Afmetingen119,0 x 62,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.650 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM768 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (233 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB