Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm7,0" (170 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto HP Slate 7 1 Foto HP Slate 7 2 Foto HP Slate 7 3

Inleiding

De HP Slate 7 (2800) is een 7-inch tablet met het Android 4.1-besturingssysteem. Alle bekende Google-apps (Google Now, Google Search, Gmail, YouTube, Google Drive en Google+ Hangouts) zijn voorgeinstalleerd op de tablet. De Slate 7 maakt gebruik van een 1,4GHz Cortex-A9 processor en komt met 8GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). Daarnaast kan je rekenen op een VGA-webcam en een 3-megapixel camera aan de achterzijde. Eerder verscheen de HP Slate 2 (met 8,9-inch touchscreen en Windows 7 Professional).

Apparaat & afmetingen

De HP Slate 7 is een 7-inch Jelly Bean-tablet met een gewicht van 375 gram. De afmetingen van het tablet zijn 19,7 x 11,6 x 1,1 centimeter. De HP Slate 7 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood en zilver.

Hardware

De HP Slate 7 draait op een 1.4 GHz ARM Cortex-A9 processor en heeft een intern geheugen van 8 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 7,0\"-TFT-scherm is 1024 x 600 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de Slate 7 ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De HP Slate 7 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De HP Slate 7 draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HP Slate 7

Van de HP Slate 7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HP Slate 7 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het HP Slate 7 testoverzicht de testen

Specificaties HP Slate 7

Algemeen
ProductHP Slate 7
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht375 gram
Afmetingen197,0 x 116,0 x 11,0 mm
IP codering
Accuvermogen3.620 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid2 core (max 1,4 GHz)
RAM1 GB
Opslag8 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (170 ppi)
Resolutie1.024 x 600px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee