Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows 7 Professional
Opslag MB
Scherm8,9" (144 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto HP Slate 2 1 Foto HP Slate 2 2 Foto HP Slate 2 3 Foto HP Slate 2 4 Foto HP Slate 2 5

Inleiding

De HP Slate 2 is de opvolger van de HP Slate 500. Net als zijn voorganger is de Slate 2 een Windows 7 Professional-tablet voor de zakelijke markt met een 8,9-inch touchscreen en een meegeleverd styluspennetje. Het geheugen van de Slate 2 bedraagt 64GB (uitbreidbaar middels SD-geheugenkaarten) en voor degelijke prestaties heeft HP de tablet voorzien van 2GB DDR2 SDRAM en een 1,5GHz Intel Atom Z670-processor. Voor de connectiviteit kan je rekenen op WiFi, een VGA-webcam, Bluetooth 4.0 en ethernet-ondersteuning. 3G is optioneel. Dankzij de Swype-technologie kan je snel berichten schrijven door met een vinger over het on-screen toetsenbord te 'vegen'. Middels de 3,5mm poort is elke standaard headset aan te sluiten. Tot slot is er ook een 3-megapixel camera aan boord. De HP Slate 2 is uitgevoerd in het zwart en zilver. HP introduceerde eerder ook de HP TouchPad, een 9,7-inch tablet met HP/Palm WebOS, die jammerlijk faalde omdat HP het WebOS voortijdig afschreef.

Apparaat & afmetingen

De HP Slate 2 is een Windows 7 business-tablet met een gewicht van 680 gram. De afmetingen van het tablet zijn 23,4 x 15,0 x 1,5 centimeter. De HP Slate 2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.

Hardware

De HP Slate 2 draait op een 1.5 GHz Intel Atom Z670 processor en heeft een intern geheugen van 64 GB. Het DDR2 SDRAM werkgeheugen bedraagt 2 GB. De maximale resolutie van het 8,9\"-TFT-scherm is 1024 x 768 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de Slate 2 ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Slate 2 in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de HP aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De HP Slate 2 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De HP Slate 2 draait op Windows 7 Professional. Windows 7 Professional is de editie van Windows 7 die speciaal bedoeld is voor zakelijke gebruikers en het MKB. De belangrijkste extra ten opzichte van Windows 7 Home Premium is de XP-modus waarin oude Windows XP-software is te draaien.

Prijzen en beoordelingen HP Slate 2

Van de HP Slate 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de HP Slate 2 beschikbaar.

Specificaties HP Slate 2

Algemeen
ProductHP Slate 2
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht680 gram
Afmetingen234,0 x 150,0 x 15,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows 7 Professional
CPU/Geheugen
ProcessorIntel Atom Z670
Kloksnelheid1 core (max 1,5 GHz)
RAM2 GB
Opslag64 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm8,9" (144 ppi)
Resolutie1.024 x 768px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee