Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie20,2 megapixel
Zoom4x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Canon PowerShot G5 X 1 Foto Canon PowerShot G5 X 2 Foto Canon PowerShot G5 X 3 Foto Canon PowerShot G5 X 4 Foto Canon PowerShot G5 X 5

Inleiding

De Canon is PowerShot G5 X is gericht op serieuze fotografen die een professionele camera met DSLR-achtige bediening en kwaliteit zoeken. Door de combinatie van een 1-inch 20,2-megapixel CMOS-sensor met de Canon DIGIC 6-processor biedt de camera hoogwaardige prestaties wat betreft beeldkwaliteit, snelheid en processorkracht. De heldere 24mm f/1.8 - 2.8, 4,2x groothoekzoomlens van de PowerShot G5 X heeft een 9 lamellen tellend diafragma en maakt het gemakkelijk om indrukwekkende opnamen te maken met een fraaie bokeh/achtergrondonscherpte. Voor de meer ervaren fotograaf biedt de hoge resolutie van de in het midden geplaatste OLED EVF (Electronic Viewfinder) een DSLR-achtige gebruikservaring. Het kantelbare touchscreen van de PowerShot G5 X maakt het daarnaast gemakkelijk om vanuit ongebruikelijke hoeken unieke opnamen te maken. Daarnaast kan je gebruik maken van een Lens Control Ring voor bediening van diverse fotografische functies, waaronder diafragma en sluitertijd. De camera biedt een 1080p Full HD-videorecorder en is uitgerust met 5-assige Advanced Dynamic IS voor stabiele beelden tijdens hardlopen of andere snelle bewegingen. Ook is het mogelijk foto's in RAW-formaat vast te leggen. Met Remote Shooting via WiFi kun je op afstand de belangrijkste functies van PowerShot G5 X bedienen en heb je meer vrijheid om creatieve cameraconfiguraties en -opstellingen te kiezen. De ingebouwde WiFi- en Dynamic NFC-connectiviteit maakt het tot slot gemakkelijk om je foto's te uploaden naar een smartphone of tablet en ze direct via social media te delen, of als back-up naar cloud services (zoals Google Drive) te sturen. Tegelijkertijd met dit model is de Canon PowerShot G9 X (gericht op hobbyfotografen) geintroduceerd.

Geheugen en connectivity

De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De PowerShot G5 X is uitgerust met een 20,2 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24 - 100 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 4,2-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Canon PowerShot G5 X

Van de Canon PowerShot G5 X staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon PowerShot G5 X is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het Canon PowerShot G5 X testoverzicht de testen

Specificaties Canon PowerShot G5 X

Algemeen
ProductCanon PowerShot G5 X
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht210 gram
Afmetingen112,0 x 76,0 x 44,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie20,2 megapixel
Zoomrange24 - 100 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB