Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows 7 Home Premium
Opslag MB
Scherm10,0"
CameraNee
Foto Asus Eee Pad EP101TC 1 Foto Asus Eee Pad EP101TC 2

Inleiding

De Asus Eee Pad EP101TC is een 10-inch internet tablet van de Taiwanese fabrikant Asus, voorheen voornamelijk bekend van de Eee PC-netbooks. De Eee Pad EP101TC draait op een speciale editie van Windows 7 genaamd "Windows Embedded Compact 7". Deze tablet is enkel 12,2 mm dik en weegt slechts 675 gram. Meer informatie is er op dit moment nog niet over bekend. Van de Eee Pad 101TC is ook een grotere 12-inch variant: de Asus Eee Slate EP121. Met deze modellen gaat Asus de concurrentie aan met andere populaire "internetpads", zoals de Apple iPad en de Dell Streak. Meer informatie volgt.

Apparaat & afmetingen

De Asus Eee Pad EP101TC is een iPad-kloon met een gewicht van 675 gram. Over de afmetingen zijn nog geen gegevens bekend. De Asus Eee Pad EP101TC is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Asus Eee Pad EP101TC draait op een -1 MHz Intel Core 2 Duo processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Het DDR2 SDRAM werkgeheugen bedraagt 512 MB. De maximale resolutie van het 10,0\" scherm is 0 x 0 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de Eee Pad EP101TC ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staan geen USB-poorten tot je beschikking. Daardoor is de Asus Eee Pad EP101TC slecht uit te breiden met randapparatuur. Verder bezit de Eee Pad EP101TC in- en uitgangen voor internet en audio. Een extern scherm behoort niet tot de mogelijkheden. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Asus Eee Pad EP101TC kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Asus Eee Pad EP101TC draait op Windows 7 Home Premium. Windows 7 Home Premium is de meest gebruikte editie van Windows 7 voor reguliere gebruikers. Windows 7 heeft een fraaie grafische interface, genaamd Windows Aero. Tevens heeft Microsoft Windows 7 zo ontworpen dat het besturingssysteem ook geschikt is voor multi-touch schermen. Windows 7 verscheen in 2009 als opvolger van Windows Vista. Dit betreft de speciale Windows Embedded Compact 7 editie. Dit is een versie van Windows 7 die speciaal geschikt is voor apparaten met bescheiden specificaties en waarop fabrikanten een eigen interface kunnnen toepassen.

Prijzen en beoordelingen Asus Eee Pad EP101TC

Van de Asus Eee Pad EP101TC staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Asus Eee Pad EP101TC beschikbaar.

Specificaties Asus Eee Pad EP101TC

Algemeen
ProductAsus Eee Pad EP101TC
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht675 gram
AfmetingenOnbekend
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows 7 Home Premium
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAM512 MB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,0"
ResolutieOnbekend
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
CameraNee
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee