Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm13,3" (113 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Archos Arnova FamilyPad 1 Foto Archos Arnova FamilyPad 2 Foto Archos Arnova FamilyPad 3

Inleiding

De Archos Arnova FamilyPad is een 13,3-inch tablet voor de hele familie: de tablet is voorzien van een 10-point multi-touch HD-display, waardoor meerdere familieleden er tegelijkertijd mee kunnen werken of spelen. Daarnaast is de FamilyPad uitgerust met WiFi,†een 1GHz-processor, 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en het Android 4.0-besturingssysteem. De Google Play Store (Android Market), waarin je duizenden apps en games vindt, wordt ondersteund. OfficeSuite (voor het bekijken van PDF- en Office-documenten), ColorNote (een notitieprogramma) en een beta-versie van†LiveShow Player (waarmee de FamilyPad is te gebruiken als fotoframe) zijn voorgeinstalleerd. Video's kan je in 1080p Full HD-kwaliteit bekijken. Middels HDMI is FamilyPad aan een HD-televisie te koppelen (een HDMI-kabel wordt niet meegeleverd). De tablet heeft zowel een 2-megapixel camera aan de voor- als aan de achterzijde. Met de 2-megapixel frontcamera zijn 720p HD-videogesprekken mogelijk. Verder is de Arnova FamilyPad uitgerust met een microUSB-aansluiting, twee geintegreerde speakers, een ingebouwde microfoon en een 3,5mm poort, waarop je alle standaard headsets kan aansluiten. Een houder waarin je de FamilyPad kan bevestigen wordt standaard meegeleverd. Archos belooft een accuduur van 10 uur voor videoweergaves en een standbytijd van 6 dagen. Eerder verscheen de Archos Arnova ChildPad, die specifiek op kinderen is gericht. De FamilyPad is in maart 2013 opgevolgd door de Archos FamilyPad 2.

Apparaat & afmetingen

De Archos Arnova FamilyPad is een 13,3-inch tablet voor de hele familie met een gewicht van 1,3 kilogram. De afmetingen van het tablet zijn 26,2 x 17,1 x 1,3 centimeter. De Archos Arnova FamilyPad is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Archos Arnova FamilyPad draait op een 1 GHz ARM Cortex A8 processor en heeft een intern geheugen van 8 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 13,3\"-TFT-scherm is 1280 x 800 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de Arnova FamilyPad ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Arnova FamilyPad in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Archos aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Archos Arnova FamilyPad kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Archos Arnova FamilyPad draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Archos Arnova FamilyPad

Van de Archos Arnova FamilyPad staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Archos Arnova FamilyPad beschikbaar.

Specificaties Archos Arnova FamilyPad

Algemeen
ProductArchos Arnova FamilyPad
Aankondiging2012
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht1300 gram
Afmetingen262,0 x 171,0 x 13,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A8
Kloksnelheid0 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Opslag8 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm13,3" (113 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee