Interessant:

Samsung Galaxy S10 versus Apple iPhone Xs

achtergrond 3 juni 2019 om 12:15

De afgelopen jaren streden Apple en Samsung om het high-end segment. Toch maken velen nog steeds een keuze tussen een topper van Samsung of een topper van Apple. In deze review zetten we de verschillen en overeenkomsten tussen de Galaxy S10 en iPhone Xs voor je op een rij.

Samsung Galaxy S10 versus iPhone Xs – Specificaties

De Samsung Galaxy S10 (te koop bij onze partner Mobiel.nl) en de iPhone Xs (te koop bij onze partner Mobiel.nl) zijn beide het middelste product van de respectievelijk de nieuwe S10 en de laatste iPhone-familie en hebben de beste hardware van dit moment onder de motorkap. Het scherm van de iPhone Xs (5,8-inch 1.125 x 2.436 pixels) is één van de beste schermen van dit moment. Het scherm van de Galaxy S10 is echter groter en scherper (6,1-inch 1.440 x 3.040 pixels) en nog net iets beter dan het scherm op de iPhone. Onder het scherm van de S10 vind je ook de vingerafdrukscanner. De gezichtsherkenning van Apple blijft echter superieur ten opzichte van de ontgrendelmodi op de S10. De A12 chip van Apple lijkt iets sneller dan de Exynos chip van Samsung. In beide gevallen gaat het echter om enorm snelle telefoons. De Galaxy S10 is verkrijgbaar met 128 of 512 GB opslaggeheugen. De iPhone Xs heeft 64, 256 of 512 GB aan boord. De batterij van beide toestellen verschilt fors, maar levert bij beide toestellen voldoende stroom voor ruim één dag gebruik. Groot voordeel van de S10 is 'reverse wireless charging', waarmee je met je S10 andere apparaten draadloos kan opladen. De iPhone Xs, die ook draadloos oplaadbaar is, mist deze functionaliteit.

Samsung Galaxy S10 versus iPhone Xs – Design

Qua design biedt de iPhone Xs weinig nieuws ten opzichte van de revolutionaire iPhone X van vorig jaar. Met name de notch voor de selfiecamera springt in het oog. Hierdoor oogt de iPhone Xs ietwat gedateerd. De Galaxy S10 ziet er gelikter uit door de afwezigheid van een notch, zijn kleine randen en het gebogen scherm. Hoewel de S10 geen notch heeft is de camera wel in het scherm geplaatst. Hierdoor ervaar je dezelfde problemen, bij bijvoorbeeld het afspelen van video, als bij de iPhone Xs. De Galaxy S10 ligt wel fijner in de hand. Het toestel is ongeveer even groot als de iPhone, maar wel 20 gram lichter.

Samsung Galaxy S10 versus iPhone Xs – Foto's

De camerasetup bij beide toestellen verschilt aanzienlijk. De S10 heeft een drievoudige hoofdcamera, daar waar de Xs een dubbele camera heeft. Het is niet zo dat de S10 nu 50% betere foto's maakt dan de Xs, maar je hebt wel de mogelijkheid om te zoomen én om panoramafoto's te maken. Al met al ontlopen de camera's elkaar niet veel. Cameratester DxOMark komt op een score van 109 voor de cameramodule die ook in de S10 zit en 105 voor de cameramodule die ook in de iPhone Xs zit. Met beide camera's maak je dus uitstekende foto's, waarbij de S10 veelzijdiger is door de zoom- en panoramastand.

Samsung Galaxy S10 versus iPhone Xs – Prijs

Op het moment van schrijven kost de iPhone Xs 64GB rond de 1.000 euro. De Samsung Galaxy S10 128 GB is een stuk goedkoper, maar nog steeds niet goedkoop. Het toestel kost begin mei 2019 ongeveer 730 euro. Voor de prijs van de instapversie van de iPhone Xs koop je een S10 met 512 GB geheugen.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen ontlopen de toestellen elkaar niet veel. De Apple iPhone Xs is één van de beste iOS telefoons van dit moment en de Samsung Galaxy S10 is één van de beste Android telefoons van dit moment. Als je verknocht bent aan ofwel iOS ofwel Android dan is de keus makkelijk. Als je echt niet weet wat je moet kiezen adviseren wij de Samsung Galaxy S10. De S10 heeft een beter display, meer opslaggeheugen en een veelzijdigere camera met een prijs die 25% lager is dan de – te dure – iPhone Xs.

portablegear.nl