Interessant:

Gadget-cadeautips voor Moederdag 2015

achtergrond 8 mei 2015 om 13:22

Aankomende 10 mei 2015 is het weer Moederdag. PortableGear zet enkele interessante gadgets op een rij waarmee je je moeder deze dag kan verrassen.

TomTom Runner Cardio

De TomTom Runner Cardio (adviesprijs: € 269,95) is een sporthorloge met geavanceerde hartmonitor-technologie, die zeer geschikt is voor sportieve moeders. De Runner Cardio heeft een ingebouwde hartslagmeter, waardoor een aparte borstband niet meer nodig is. Het apparaat meet de hartslag accuraat met een Mio-optische sensor, die de verandering in bloeddruk signaleert door licht door de huid van de pols te schijnen. De TomTom Runner Cardio maakt het mogelijk om gemakkelijk in een optimale hartslagzone te trainen. Hardlopers kunnen één van de vijf intensiteitszones selecteren, afhankelijk van welke het best overeen komt met hun trainingsdoelen, en krijgen een waarschuwing wanneer ze sneller of langzamer moeten lopen. Dankzij de ingebouwde stappenteller worden ook de prestaties van sporten binnenshuis nauwkeurig gemeten. Het horloge toont tijdens het rennen in één oogopslag de real-time hartslag, afstand, snelheid en andere essentiële informatie. Het toestel is waterbestendig tot een diepte van 50 meter en ondersteunt GPS en Bluetooth Smart.

TomTom Runner Cardio
TomTom Runner Cardio

Kobo Aura H2O

Als je moeder op vakantie graag leest op het strand of aan het zwembad, is de Kobo Aura H2O (adviesprijs: € 179,-) een goede keuze om haar mee te verrassen. Deze e-reader heeft een stof- en waterbestendig ontwerp en een IP67-certificaat, wat betekent dat hij tot minuten in 1 meter diep water overleeft, mits je de aansluitingen goed gesloten houdt. De Kobo Aura H2O heeft een extra groot, niet-spiegelend 6-inch Carta E Ink-touchscreen (met een resolutie van 1.430 x 1.080 pixels) dat net zo leest als op papier - ook in direct zonlicht. Met behulp van de ingebouwde WiFi-functionaliteit kan je door de eBook Shop bladeren. Met 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) is het het mogelijk om tot 3.000 e-books op te slaan. Verder is het mogelijk om je gemiddelde leessnelheid bij te houden, notities en aantekeningen te maken, boekenplanken aan te maken en in te delen, en je favoriete passages te delen op Facebook. Voorgeinstalleerd op deze waterbestendige e-reader vind je tot slot een webbrowser en twee spelletjes (Schaken en Sudoku).

Kobo Aura H2O
Kobo Aura H2O

Acer Liquid Z200

De Acer Liquid Z200 (adviesprijs: € 79,-) is "ontworpen voor gebruikers van alle leeftijden met een beperkt budget of die op zoek zijn naar een tweede of vakantietoestel". De telefoon is daarmee prima geschikt als je voor je moeder een smartphone wil kopen, maar je budget beperkt is. Het toestel beschikt over een 4-inch WVGA-scherm, een optionele dual-sim-mogelijkheid, 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), Android 4.4 KitKat en de DTS Studio Sound-audiotechnologie. Tevens is de Liquid Z200 voorzien van het Acer RAPID-design (één speciale "one-touch"-knop waarmee je het scherm kan activeren, de camera starten, apps op het startscherm openen en telefoontjes opnemen met één simpele klik), de Acer Quick Mode (vier verschillende ingebouwde profielen voor de behoeften van verschillende gebruikers en leeftijdsgroepen) en een 2-megapixel camera. De Liquid Z200 komt net een optionele flip-cover en is beschikbaar in het Titanium Black, Essential White, Fragrant Pink, Sky Blue en Sunshine Yellow.

Acer Liquid Z200
Acer Liquid Z200

Mio Cyclo 310

Als je moeder van fietsen houdt, maar ook snel verdwaalt, kan je haar op moederdag verrassen met een fiets-navigatiesysteem, zoals de Mio Cyclo 310 (adviesprijs: € 279,99). Dit navigatiesysteem is geoptimaliseerd voor fietsers en heeft een 3-inch anti-glare touchscreen en een lichtgewicht design. Het systeem is waterbestendig (IPX7-certificaat). De Surprise Me-functie op de Cyclo 310 biedt fietsers drie verrassingsfietsroutes gebaseerd op de tijd, de afstand of de bestemming die je invoert. Dankzij de vooraf geïnstalleerde kaarten is de Cyclo 310 direct uit de doos op het stuur te monteren. Het navigatiesysteem is verder uitgerust met een verbeterde buzzer en een LED-lampje dat aangeeft wanneer het toestel aan het opladen is. Tot slot kan je rekenen op grote bedieningsknoppen op het scherm en een eenvoudige menu-structuur en turn-by-turn instructies. 

Mio Cyclo 310
Mio Cyclo 310

Canon IXUS 170

Als je moeder nog een eenvoudige mobiele telefoon heeft, zonder geavanceerde cameramogelijkheden, dan kan je haar verrassen met een compactcamera. Dan kan zij toch altijd fraaie foto's maken. Een degelijke keuze is de Canon IXUS 170 (adviesprijs: € 149,-), een  compacte camera met een 25mm ultragroothoeklens. Verre onderwerpen haal je op de camera eenvoudig dichterbij met de 12x optische zoom of zelfs nog dichterbij met 24x ZoomPlus, zonder kwaliteitsverlies. De Optical Image Stabilizer van de camera corrigeert automatisch bewogen opnamen en garandeert scherpe en gedetailleerde foto's en video's. Met Smart Auto worden automatisch de passende instellingen voor je worden gekozen, wat het onderwerp ook is. Het maken van video's is eveneens eenvoudig: met één druk op de knop maak je HD-video's (720p) - ook als je loopt of volledig hebt ingezoomd. De gezichtsherkennigstechnologie detecteert meerdere gezichten in een enkel kader, waarbij ze allemaal scherp blijven en optimaal worden belicht. Gezichtsdetectie zorgt tot slot voor natuurlijke huidskleuren, ook in ongebruikelijke lichtomstandigheden. 

Canon IXUS 170
Canon IXUS 170

portablegear.nl