Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm4,0" (233 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Acer Liquid Z200 1 Foto Acer Liquid Z200 2 Foto Acer Liquid Z200 3 Foto Acer Liquid Z200 4

Inleiding

De Acer Liquid Z200 is "ontworpen voor gebruikers van alle leeftijden met een beperkt budget of die op zoek zijn naar een tweede of vakantietoestel". Het toestel beschikt over een 4-inch WVGA-scherm, een optionele dual-sim-mogelijkheid, 4GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), Android 4.4 KitKat en de DTS Studio Sound-audiotechnologie. Tevens is de Liquid Z200 voorzien van het Acer RAPID-design (één speciale "one-touch"-knop waarmee je het scherm kan activeren, de camera starten, apps op het startscherm openen en telefoontjes opnemen met één simpele klik), de Acer Quick Mode (vier verschillende ingebouwde profielen voor de behoeften van verschillende gebruikers en leeftijdsgroepen) en een 2-megapixel camera. Het toestel komt net een optionele flip-cover en is beschikbaar in het Titanium Black, Essential White, Fragrant Pink, Sky Blue en Sunshine Yellow.

Verder lezen...

- Acer Liquid Z200 DUO hands-on test

Specificaties

De Acer Liquid Z200 is voorzien van een 1 GHz ARM Cortex-A7 dual-core processor met 512 MB RAM. De Acer Liquid Z200 heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Met de Liquid Z200 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 2-megapixel camera. De camera op de Acer Liquid Z200 heeft geen flitser. De Acer Liquid Z200 is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. De Liquid Z200 is verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel, roze, wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Acer Liquid Z200 draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Acer Liquid Z200

Van de Acer Liquid Z200 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Acer Liquid Z200 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Acer Liquid Z200 testoverzicht de test

Specificaties Acer Liquid Z200

Algemeen
ProductAcer Liquid Z200
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht4 gram
Afmetingen130,0 x 65,0 x 10,3 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A7
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (233 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingNee