Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 6.0
Opslag MB
Scherm5,0" (294 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Acer Liquid Z6 1 Foto Acer Liquid Z6 2 Foto Acer Liquid Z6 3 Foto Acer Liquid Z6 4 Foto Acer Liquid Z6 5 Foto Acer Liquid Z6 6 Foto Acer Liquid Z6 7 Foto Acer Liquid Z6 8 Foto Acer Liquid Z6 9 Foto Acer Liquid Z6 10

Inleiding

De, op de IFA 2016 geļntroduceerde, Acer Liquid Z6 volgt de Liquid Z5 op en is een 5-inch smartphone, waarbij het IPS-scherm dankzij het 2.5D glas naadloos overgaat in de body. De hoofdcamera van het toestel heeft een resolutie van 8-megapixel. Met de frontcamera schiet je selfies van maximaal 2-megapixel. Van binnen is de Liquid Z6 voorzien van een quad-core processor met 1 GB RAM en 8 GB uitbreidbaar opslaggeheugen. Het toestel draait op Android 6. Acer heeft er voor gekozen om een bijna stock versie van Android te installeren. Dat betekent dat er geen onnodige en overbodige software wordt meegeleverd. Hierdoor blijft er meer opslaggeheugen over voor je eigen apps. Wel wordt AcerNAV (gratis gesproken TomTom navigatie) meegeleverd. Handig is dat het toestel dualsim is, waardoor je dus twee simkaarten tegelijkertijd kan gebruiken. Tegelijk met de Acer Liquid Z6 is de Liquid Z6 Plus aangekondigd. Dit toestel heeft niet alleen een groter scherm (5,5-inch), maar ook betere specificaties. Begin 2017 kondigde Acer een entry-level toevoeging voor de Z6-reeks aan, de Z6E Duo voor minder dan 100 euro.

Besturingssysteem Acer Liquid Z6

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android M (of Android 6.0 Marshmallow)  is vooral gericht op een verbeterde gebruikservaring. Daartoe zijn de constante app-permissies afgeschaft. In Android Marshmallow hoef je slechts eenmaal permissies te geven voor apps, op het moment dat dat nodig is (meestal bij de installatie). In Android Marshmallow introduceert Google verder 'dozing', een speciale modus die alleen actief wordt als de sensoren van je toestel detecteren dat hij niet in gebruik is (bijvoorbeeld als je telefoon alleen op een bureau ligt). Als de dozing-functie actief wordt, gaat je toestel in een soort diepere slaapmodus, wat bespaart op het energieverbruik. Volgens Google kan Android Marshmallow dankzij deze modus zelfs tot 2x de standby-tijd halen van een Android Lollipop-toestel, met dezelfde instellingen. In de dozing-modus blijven wel je wekkers, herinneringen en belangrijke notificaties actief.

Prijzen en beoordelingen Acer Liquid Z6

Van de Acer Liquid Z6 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Acer Liquid Z6 beschikbaar.

Specificaties Acer Liquid Z6

Algemeen
ProductAcer Liquid Z6
Aankondiging2016
Verkoopstart2016
Design
Kleuren

Gewicht126 gram
Afmetingen145,5 x 72,5 x 8,5 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 6.0
CPU/Geheugen
ProcessorMediatek MT6737
Kloksnelheid4 core (max 1,3 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (294 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB