Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 6.0
Opslag MB
Scherm5,5" (420 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Acer Liquid Z6 Plus 1 Foto Acer Liquid Z6 Plus 2 Foto Acer Liquid Z6 Plus 3 Foto Acer Liquid Z6 Plus 4 Foto Acer Liquid Z6 Plus 5

Inleiding

De Acer Liquid Z6 Plus is aan de vooravond van de IFA 2016 in Berlijn geļntroduceerd samen met de Acer Liquid Z6. De Liquid Z6 Plus heeft een 5,5-inch IPS scherm met 2,5D glas, waardoor het scherm naadloos overgaat in de body. Het rekenkundig hart van de Z6 Plus bestaat uit een octacore processor met 3 GB RAM en 32 GB uitbreidbaar opslaggeheugen. Het geheel wordt gevoed door een riante 4.080 mAh batterij. Dankzij de ingebouwde vingerafdruksensor kan je je toestel snel en gemakkelijk ontgrendelen. Acer heeft een zeer kale versie van Android geinstalleerd, waardoor je veel ruimte hebt voor je eigen apps door het ontbreken van overbodige apps. AcerNAV is wel meegeleverd. AcerNAV biedt je gesproken TomTom-navigatie op je telefoon. Handig is de dualsim-functionaliteit om met twee simkaarten tegelijkertijd te kunnen bellen. De Acer Liquid Z6 heeft een kleiner scherm dan de Z6 Plus en ook minder krachtige specificaties. Begin 2017 kondigde Acer een entry-level toevoeging voor de Z6-reeks aan, de Z6E Duo voor minder dan 100 euro.

Besturingssysteem Acer Liquid Z6 Plus

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android M (of Android 6.0 Marshmallow)  is vooral gericht op een verbeterde gebruikservaring. Daartoe zijn de constante app-permissies afgeschaft. In Android Marshmallow hoef je slechts eenmaal permissies te geven voor apps, op het moment dat dat nodig is (meestal bij de installatie). In Android Marshmallow introduceert Google verder 'dozing', een speciale modus die alleen actief wordt als de sensoren van je toestel detecteren dat hij niet in gebruik is (bijvoorbeeld als je telefoon alleen op een bureau ligt). Als de dozing-functie actief wordt, gaat je toestel in een soort diepere slaapmodus, wat bespaart op het energieverbruik. Volgens Google kan Android Marshmallow dankzij deze modus zelfs tot 2x de standby-tijd halen van een Android Lollipop-toestel, met dezelfde instellingen. In de dozing-modus blijven wel je wekkers, herinneringen en belangrijke notificaties actief.

Prijzen en beoordelingen Acer Liquid Z6 Plus

Van de Acer Liquid Z6 Plus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Acer Liquid Z6 Plus beschikbaar.

Specificaties Acer Liquid Z6 Plus

Algemeen
ProductAcer Liquid Z6 Plus
Aankondiging2016
Verkoopstart2016
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
Afmetingen153,0 x 75,8 x 8,5 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.080 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 6.0
CPU/Geheugen
ProcessorMediaTek MT6753
Kloksnelheid8 core (max 1,3 GHz)
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm5,5" (420 ppi)
Resolutie1.280 x 1.920px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB