Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm5,7" (258 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Acer Liquid S1 1 Foto Acer Liquid S1 2 Foto Acer Liquid S1 3

Inleiding

De Acer Liquid S1 (S510) is een smartphone-tablet (ook bekend als phablet) met een groot 5,7-inch touchscreen en het Android 4.2 Jellly Bean-besturingssysteem. De Liquid S1 is voorzien van een krachtige 1,5GHz quad-core processor en 8GB geheugen. De connectiviteit is eveneens prima in orde met ondersteuning van WiFi, Bluetooth 4.0, 3G/HSDPA en GPS. Daarnaast beschikt deze phablet over een 8-megapixel camera (met een 1080p Full HD-videorecorder) aan de achterzijde en een 2-megapixel HD-frontcamera/webcam. Bijzondere functionaliteiten op de S1 zijn verder 'Studio Sound' (voor een optimaal stereo-geluid) en†Acer's 2-way Live Screen app (waarmee je een groep kan aanmaken waarin je tijdelijk vrienden kan uitnodigen, zodat bijvoorbeeld foto's snel met een groep mensen zijn te delen). Tot slot ondersteunt de Liquid S1 ook de Acer Float User Interface. In deze interface kan je meerdere apps open laten staan, zodat je snel kan multitasken. Als er gebeld wordt, zie je dat meteen in een mini-venster en kan je ervoor kiezen om het belletje aan te nemen of om een sms'je terug te sturen. De Acer Liquid S1 komt in een single-sim en in een dual-sim uitvoering. Dit model is opgevolgd door de Acer Liquid S2.

Verder lezen...

- Acer Liquid S1 DUO hands-on test

Specificaties

De Acer Liquid S1 is voorzien van een 1,5 GHz ARM Cortex-A7 quad-core processor met 1 GB RAM. De Acer Liquid S1 heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 2.400 mAh. Met de Liquid S1 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Acer Liquid S1 is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 1.280 x 720 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. De Acer Liquid S1 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Acer Liquid S1 draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Acer Liquid S1

Van de Acer Liquid S1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Acer Liquid S1 beschikbaar.

Specificaties Acer Liquid S1

Algemeen
ProductAcer Liquid S1
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht195 gram
Afmetingen163,0 x 83,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.400 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A7
Kloksnelheid4 core (max 1,5 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm5,7" (258 ppi)
Resolutie1.280 x 720px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB