Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 3.1
Opslag8 GB
Scherm10,1" (149 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Toshiba Thrive 1 Foto Toshiba Thrive 2 Foto Toshiba Thrive 3 Foto Toshiba Thrive 4 Foto Toshiba Thrive 5 Foto Toshiba Thrive 6 Foto Toshiba Thrive 7 Foto Toshiba Thrive 8 Foto Toshiba Thrive 9 Foto Toshiba Thrive 10 Foto Toshiba Thrive 11

Inleiding

De Toshiba Thrive is de Amerikaanse/Europese uitvoering van de Japanse Toshiba REGZA AT300 tablet. De Thrive is een 10,1-inch tablet die draait op de nieuwste Android (3.1) Honeycomb-editie. De Thrive is voorzien van een krachtige dual-core NVIDIA Tegra 2-processor en een 720p HD-videospeler. Eveneens aan boord is een 2-megapixel webcam (aan de voorzijde) en een 5-megapixel webcam met autofocus (aan de achterzijde). WiFi, Bluetooth en Flash worden allen ondersteund. Skype is voorgeinstalleerd. Daarnaast biedt de Toshiba Thrive veel uitbreidingsmogelijkheden: je kan rekenen op een USB- en miniUSB-aansluiting, een SD-geheugenkaartslot, HDMI en een 3,5 mm poort voor standaard headsets. Bijzonder is dat de batterij niet vast is ingebouwd en dus eenvoudig te vervangen is. De Toshiba Thrive komt met 8GB, 16GB of 32GB opslaggheugen en is leverbaar in het roze, lichtgroen, grijs, blauw of lichtpaars.   Naschrift: de Thrive is op de Nederlandse markt gekomen onder de naam Toshiba AT100.

Apparaat & afmetingen

De Toshiba Thrive is een 10-inch Android 3.1-tablet met een gewicht van 765 gram. De afmetingen van het tablet zijn 23,70 x 17,70 x 1,60 centimeter. De Toshiba Thrive is verkrijgbaar in de kleuren blauw, grijs, groen, roze, zwart en paars.

Hardware

De Toshiba Thrive draait op een 1 GHz NVIDIA Tegra 2 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Naast een 16 GB variant is de Toshiba Thrive ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 8 GB en 32 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 10,1\" scherm is 800 x 1280 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de Thrive ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Thrive in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Toshiba aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Toshiba Thrive kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Toshiba Thrive draait op Android 3.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor tablets. Android 3.1 is een kleine update ten opzichte van 3.0. Deze versie biedt onder meer de mogelijkheid om het formaat van widgets om het homescreen te wijzigen en ondersteuning van externe USB-apparaat, zoals toetsenborden, muizen en joypads. Voor Android 3.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Toshiba Thrive

Van de Toshiba Thrive staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Toshiba Thrive is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Toshiba Thrive testoverzicht de testen

Specificaties Toshiba Thrive

Algemeen
ProductToshiba Thrive
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht765 gram
Afmetingen237,0 x 177,0 x 16,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 3.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (149 ppi)
Resolutie800 x 1.280px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee