Interessant:

Samsung Galaxy S2 vs. Galaxy S1 vs Galaxy S Plus: verschillen

topproducten 16 juni 2011 om 08:31

De Samsung Galaxy S2 (i9100) en de Samsung Galaxy S Plus (i9001) zijn opvolgers van de enorm populaire Samsung Galaxy S1 (i9000); PortableGear bekijkt de belangrijkste verschillen tussen de toestellen.

Display

De Samsung Galaxy S1, de Samsung Galaxy S Plus en de Samsung Galaxy S2 hebben allen een even groot multitouch display (met 4,3-inch is de S2 iets groter dan de 4-inch S1 en S Plus). De Galaxy S1 en de Galaxy S Plus maken gebruik van de zeer heldere superAMOLED-technologie, die in bijna alle omstandigheden goed is af te lezen. Bij de Galaxy S2 heeft Samsung er nog een schepje bovenop gedaan met het superAMOLED Plus-display, dat nog helderder is dan het superAMOLED-display van de andere twee toestellen.

Besturingssysteem

De Samsung Galaxy S1 draait bij levering op Android 2.1 Eclair, maar in de loop der tijd heeft het toestel updates gekregen naar Android 2.2 Froyo en Android 2.3 Gingerbread. De Galaxy S2 en de Galaxy S Plus draaien bij levering standaard op Gingerbread. Als schil om Android heen ligt bij de Galaxy S1 de TouchWiz 3.0-interface; bij de twee latere modellen is dit TouchWiz 4.0. Met deze interface maak je een homescreen met toegang tot online apps op maat en heb je toegang tot vier Samsung Hubs: de Social Premium Hub voor sociale netwerken, de Game Hub voor mobiele games, de Readers Hub voor e-books en de Music Hub voor online muziek.

Processor

De Galaxy S1 heeft een krachtige single-core 1GHz-processor: de Galaxy S Plus heeft een vlottere 1,4GHz processor aan boord. De Galaxy S2 heeft met 1,2GHz minder gigahertz dan de Galaxy S Plus, maar heeft daarentegen weer een dual-core processor. Verschillende taken kunnen daardoor over verschillende kernen verdeeld worden, waardoor multitasking sneller gaat.

Samsung Galaxy S, Galaxy S Plus & Galaxy S2
Samsung Galaxy S, Galaxy S Plus & Galaxy S2

Connectiviteit

Zowel de Galaxy S1, de Galaxy S Plus als de Galaxy S2 zijn voorzien van 3G/HSDPA en WiFi voor snel draadloos internet onderweg. Ook WiFi-hotspotfunctionaliteit (bij de Galaxy S1 is hiervoor minstens de update naar Android 2.2 benodigd), DLNA en Bluetooth 3.0 zijn standaard. De Galaxy S2 heeft een betere 2-megapixel webcam dan de S1 en de S Plus (beide met een VGA-webcam). Ten opzichte van de tweede andere modellen beschikt de Galaxy S2 verder als extra over WiFi-Direct en in sommige landen is het toestel ook te voorzien van NFC. Het model wordt in Nederland standaard geleverd zonder NFC-ondersteuning.

Camera

De Galaxy S1 en de Galaxy S Plus hebben beide een 5-megapixel camera met een 720p videorecorder. Enthousiaste fotografen zullen op deze toestellen vooral een flitser missen. De Galaxy S2 heeft een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder en beschikt wel over een LED-flitser. Geen van de toestellen heeft een aparte videotoets.

Geheugen

De Galaxy S1 en de Galaxy S Plus komen in varianten met 8GB of 16GB geheugen. De Galaxy S2 komt met 16GB of 32GB geheugen. Het geheugen van alle drie de toestellen is uitbreidbaar via microSD.

Documentviewer/editor

De Galaxy S1 en de Galaxy S Plus hebben de Thinkfree Office document/viewer-editor aan boord voor het bekijken en/of bewerken van Office- en PDF-bestanden onderweg. De Galaxy S2 komt met Polaris Office, een verbeterde editie van ThinkFree Office.

portablegear.nl