Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm4,0" (233 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy S Plus 1

Inleiding

De Samsung Galaxy S Plus (i9001) is een verbeterde uitvoering van de populaire Samsung Galaxy S (i9000). Dit model is standaard voorzien van Android 2.3 Gingerbread en beschikt over een krachtigere 1,4GHz processor, een 10 procent langere accuduur, en Samsungs MMM ("Music, Movies en Media")-widget. Met de laatste widget heb je direct toegang tot YouTube, Uitzendinggemist, NU.nl, Twitter, Buienrader en FileIndex (voor een overzicht van actuele files). Het werkgeheugen is daarnaast verdubbeld (van 256MB naar 512MB RAM) en met de nieuwe HSPA+ 14.4 dataverbinding gaat downloaden sneller. Net als het originele model beschikt de Samsung Galaxy S Plus verder over een zeer helder 4-inch superAMOLED-display, Google Voice Search, WiFi, Bluetooth, 3G/HSDPA, FM-radio, Swype, 8GB of 16GB geheugen, een microSD-kaartslot, een 5-megapixel camera met een 720p HD-videorecorder, aGPS met Google Maps, de ThinkFree Document-viewer en een uitgebreide mediaspeler.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy S Plus is een Android 2.3-smartphone met een gewicht van 119 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,2 x 6,4 x 1,0 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 391 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 625 uur. De Samsung Galaxy S Plus is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy S Plus ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy S Plus kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Galaxy S Plus kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy S Plus heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy S Plus heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy S Plus bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy S Plus heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Samsung Galaxy S Plus is uitgerust met een Super AMOLED kleurenscherm (16.777.216 kleuren). Super AMOLED borduurt voort op AMOLED en zorgt voor een zeer helder scherm met een lage energieconsumptie. Groot voordeel ten opzichte van reguliere AMOLED displays is de goede zichtbaarheid van het scherm in de zon. Dit scherm heeft een resolutie van 800 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy S Plus draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy S Plus

Van de Samsung Galaxy S Plus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy S Plus is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Samsung Galaxy S Plus testoverzicht de test

Specificaties Samsung Galaxy S Plus

Algemeen
ProductSamsung Galaxy S Plus
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht119 gram
Afmetingen122,0 x 64,0 x 10,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.650 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1,4 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (233 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB