Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm3,5"
Stembediening
InternetNee
Bluetooth
Foto TomTom Start 1 Foto TomTom Start 2 Foto TomTom Start 3 Foto TomTom Start 4 Foto TomTom Start 5 Foto TomTom Start 6

Inleiding

De TomTom Start is een instapmodel navigatiesysteem voor beginners. Speciaal voor hen is het menu van de TomTom Start zeer eenvoudig. Het bestaat namelijk uit slechts twee knoppen: "Route plannen" en "Door kaarten bladeren" . Het apparaat weegt slechts 128 gram en wordt geleverd met een EasyPort montagekit. De TomTom Start beschikt over IQ Routes (berekent de snelste route op elk moment van de dag, met nauwkeurige reistijden) en TomTom's Map Share technologie (automatisch zelf wijzigingen op kaarten aanbrengen en kaartcorrecties ontvangen van andere TomTom-gebruikers). Tevens beschikt dit navigatiesysteem over een database met flitslocaties en duizenden nuttige plaatsen die al op het apparaat zijn ge´nstalleerd. Voor de TomTom Start Standard Edition zijn verwisselbare covers in verschillende kleuren (rood, blauw, groen, paars, geel, oranje) beschikbaar - deze moet je echter wel los aanschaffen voor een meerprijs van 14,95 per kleur. De TomTom Start is beschikbaar met een EU-kaart (alleen zwart-wit), een regionale kaart (Benelux) of een Europese kaart. Dit model werd in maart 2010 opgevolgd door de TomTom Start2. In mei 2011 is de Start-serie verder uitgebreid met de TomTom Start 20 en de TomTom Start 25.

Apparaat & afmetingen

De TomTom Start is een instapmodel navigatiesysteem met een gewicht van 128 gram. De afmetingen van de navigator zijn 9,40 x 8,10 x 2,00 centimeter. De TomTom Start is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware en bediening

De TomTom Start is voorzien van een 3.50\" breedbeeld touchscreen (320 x 240 pixels). Geavanceerde opties als een TMC-ontvanger, bluetooth-ondersteuning of een fm-zender zal je tevergeefs zoeken. De TomTom Start biedt geen multimediale extra'tjes.

Software

De Start wordt geleverd met kaarten van de Benelux. TeleAtlas levert de data voor de kaarten. Tevens is het systeem leverbaar met kaarten van Europa.

Prijzen en beoordelingen TomTom Start

Van de TomTom Start staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De TomTom Start is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het TomTom Start testoverzicht de testen

Specificaties TomTom Start

Algemeen
ProductTomTom Start
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht128 gram
Afmetingen94,0 x 81,0 x 20,0 mm
SubtypeAutonavigatie
Scherm
Scherm3,5"
Resolutie320 x 240px
Software
KaartenBenelux
Stembediening
Connectiviteit
InternetNee
Bluetooth
VerbindingNee