Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm6,0"
Stembediening
InternetNee
Bluetooth
Foto TomTom GO 60 1 Foto TomTom GO 60 2 Foto TomTom GO 60 3 Foto TomTom GO 60 4

Inleiding

De TomTom GO 60 is een 6-inch instapmodel in TomTom's GO-serie navigatiesystemen. Via de MyDrive Mobile App op je smartphone krijg je drie maanden gratis de beschikking over real-time verkeersinformatie via TomTom Traffic (daarna moet je abonnementsgeld betalen). Dit model is Smartphone Connected, wat wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van de databundel van je smartphone voor diensten als TomTom Traffic en Flitspalen. Ondersteuning van Lifetime Maps zorgt ervoor dat je altijd met actuele kaarten rijdt: zolang je de TomTom GO 60 gebruikt, mag je gratis maximaal vier volledige updates per jaar op het apparaat downloaden. De GO 60 ondersteunt verder functionaliteiten als 'Verkeersoverzicht' (bestuurders zien het volledige plaatje van alle files rond hen en kunnen in- en uitzoomen), 'verkeersdetails' (bestuurders zien verkeersongevallen in detail en zien precies welke wegen vast staan, waarom, en hoe lang), 'Filewaarschuwingen' (bestuurders zien precies waar een file begint en eindigt en ontvangen een waarschuwing als ze een file te snel naderen), 'Alternatieve / snelste route' (bestuurders krijgen altijd een aanbod voor de snelste beschikbare route), 'Accurate aankomsttijd' (real-time verkeersinformatie zorgt ervoor dat de aankomsttijd continu wordt geüpdate en accuraat is) en geavanceerde rijstrookbegeleiding (met 3D-weergave van moeilijke kruispunten). Tot slot ondersteunt dit navigatiesysteem 'Tap & Go' (snel een route plannen door op de kaarten te tikken) en 'Speak & Go (stembesturing, waardoor handsfree rijden mogelijk is). De GO 60 heeft een geintegreerd bevestigingssysteem en een microSD-kaartslot. Tegelijkertijd met dit model zijn de GO 50 (5-inch) en de GO 40 (4,3-inch) geintroduceerd. De GO 60 is opgevolgd door de TomTom GO 61.

Apparaat & afmetingen

De TomTom GO 60 is een navigatiesysteem met een gewicht van 300 gram. De afmetingen van de navigator zijn 17,0 x 10,5 x 2,2 centimeter. De TomTom GO 60 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware en bediening

De TomTom GO 60 is voorzien van een 6.00\" breedbeeld touchscreen (800 x 480 pixels). Ook is het mogelijk om deze navigator te bedienen door middel van gesproken instructies, wat de rijveiligheid ten goede komt. Geavanceerde opties als een TMC-ontvanger, bluetooth-ondersteuning of een fm-zender zal je tevergeefs zoeken. De TomTom GO 60 biedt geen multimediale extra'tjes.

Software

De GO 60 wordt geleverd met kaarten van Europa. TeleAtlas levert de data voor de kaarten.

Prijzen en beoordelingen TomTom GO 60

Van de TomTom GO 60 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De TomTom GO 60 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het TomTom GO 60 testoverzicht de testen

Specificaties TomTom GO 60

Algemeen
ProductTomTom GO 60
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht300 gram
Afmetingen169,9 x 104,8 x 22,2 mm
SubtypeAutonavigatie
Scherm
Scherm6,0"
Resolutie800 x 480px
Software
KaartenEuropa
Stembediening
Connectiviteit
InternetNee
Bluetooth
VerbindingNee