Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Scherm4,3"
Stembediening
InternetNee
Bluetooth
Foto TomTom GO 40 1 Foto TomTom GO 40 2 Foto TomTom GO 40 3

Inleiding

De TomTom GO 40 is een 4,3-inch instapmodel in TomTom's GO-serie navigatiesystemen. Via deMyDrive Mobile App op je smartphone krijg je drie maanden gratis de beschikking over real-time verkeersinformatie via TomTom Traffic (daarna moet je abonnementsgeld betalen). Dit model is Smartphone Connected, wat wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van de databundel van je smartphone voor diensten als TomTom Traffic en Flitspalen. De GO 40 ondersteunt verder functionaliteiten als 'Verkeersoverzicht' (bestuurders zien het volledige plaatje van alle files rond hen en kunnen in- en uitzoomen), 'verkeersdetails' (bestuurders zien verkeersongevallen in detail en zien precies welke wegen vast staan, waarom, en hoe lang), 'Filewaarschuwingen' (bestuurders zien precies waar een file begint en eindigt en ontvangen een waarschuwing als ze een file te snel naderen), 'Alternatieve / snelste route' (bestuurders krijgen altijd een aanbod voor de snelste beschikbare route), 'Accurate aankomsttijd' (real-time verkeersinformatie zorgt ervoor dat de aankomsttijd continu wordt gepdate en accuraat is) en geavanceerde rijstrookbegeleiding (met 3D-weergave van moeilijke kruispunten). Ondersteuning van Lifetime Maps zorgt ervoor dat je altijd met actuele kaarten rijdt: zolang je de TomTom GO 40 gebruikt, mag je gratis maximaal vier volledige updates per jaar op het apparaat downloaden. Tot slot ondersteunt dit navigatiesysteem 'Tap & Go' (snel een route plannen door op de kaarten te tikken) en 'Speak & Go' (stembesturing, waardoor handsfree rijden mogelijk is). De GO 40 heeft een geintegreerd bevestigingssysteem. Tegelijkertijd met dit model zijn de GO 50 (5-inch) en de GO 60 (6-inch) geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De TomTom GO 40 is een navigatiesysteem met een gewicht van 216 gram. De afmetingen van de navigator zijn 12,6 x 8,5 x 2,1 centimeter. De TomTom GO 40 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware en bediening

De TomTom GO 40 is voorzien van een 4.30\" touchscreen (480 x 272 pixels). Ook is het mogelijk om deze navigator te bedienen door middel van gesproken instructies, wat de rijveiligheid ten goede komt. Geavanceerde opties als een TMC-ontvanger, bluetooth-ondersteuning of een fm-zender zal je tevergeefs zoeken. De TomTom GO 40 biedt geen multimediale extra'tjes.

Software

De GO 40 wordt geleverd met kaarten van Europa. TeleAtlas levert de data voor de kaarten.

Prijzen en beoordelingen TomTom GO 40

Van de TomTom GO 40 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De TomTom GO 40 is door n bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het TomTom GO 40 testoverzicht de test

Specificaties TomTom GO 40

Algemeen
ProductTomTom GO 40
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht216 gram
Afmetingen126,0 x 85,0 x 21,0 mm
SubtypeAutonavigatie
Scherm
Scherm4,3"
Resolutie480 x 272px
Software
KaartenEuropa
Stembediening
Connectiviteit
InternetNee
Bluetooth
VerbindingNee