Interessant:

Drie tips om je telefoon te beschermen

tips 14 maart 2019 om 09:59

Telefoons worden steeds mooier, maar ook steeds duurder en kwetsbaarder. Het beschermen van jouw telefoon is dan ook geen overbodige luxe. We zetten drie tips voor je op een rij.

Telefoonhoesje

Een telefoonhoesje is tegenwoordig een absolute must. Met een dikte van 6 tot 10 millimeter is een telefoon tegenwoordig heel dun en kwetsbaar. Zeker omdat toestellen steeds vaker volledig van glas worden gemaakt. Een vervelende val op één van de hoeken van de telefoon kan al gauw een lelijke beschadiging opleveren of zelfs je scherm of achterkant breken. Een telefoonhoesje lost dit probleem elegant op. Tegenwoordig is er voldoende keuze voor telefoonhoesjes. Zo heb je flipcases, insteekhoesjes en dunne transparante siliconen hoesjes. Gelukkig zijn er ook fabrikanten, zoals Huawei bijvoorbeeld, die zelf al hoesjes meeleveren. Enig nadeel is dat niemand meer die mooie glimmende achterkant van je telefoon ziet. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld een mooie zilveren, gouden of rosé gouden achterkant.

Glazen screenprotector

Met een glazen screenprotector breng je een laag gehard glas aan over je scherm. Hierdoor is je scherm extra beschermd tegen stoten en krassen. Onze partner Telefoonglaasje.nl verkoopt een keur aan glazen screenprotectors voor instapmodellen tot aan de top toestellen. Het voordeel van een glazen screenprotector is dat je voor relatief weinig geld je scherm extra beschermt. Nadelen? Die zijn er eigenlijk niet. Zelfs als je een toestel hebt met stevig glas, is een glazen screenprotector van pakweg 15 euro een aanrader. De iPhone X bijvoorbeeld heeft verstevigd glas, maar toch klagen veel gebruikers over krassen. Een screenprotector iPhone X van gehard glas kost maar 10 euro. De reparatie van een kapot smartphone scherm is vele malen duurder dan 10 euro. Een goede investering dus!

Behandel je telefoon voorzichtig

Dat je voorzichtig moet zijn met je telefoon spreekt natuurlijk voor zich, maar toch zijn er een aantal onschuldige activiteiten die je beter achterwege kunt laten. Zo zijn telefoons gevoelig voor vocht. Zelfs waterdichte telefoons ondervinden soms vochtproblemen met bijbehorende discussies over garantie tot gevolg. Daarom kan je jouw telefoon beter buiten de badkamer bewaren. Al die vochtige lucht is niet goed voor jouw telefoon. Zowel hoge als lage temperaturen kunnen funest zijn. Laat je telefoon niet in de zon liggen tijdens een zeer warme dag. Zorg er daarnaast voor dat je telefoon goed beschermd is tijdens de wintersport. Het is raadzaam om je smartphone te ontzien tijdens extreme situaties (zoals kou, hitte, vocht en stof). Op deze manier hoef je de levensduur van je toestel niet onnodig te verkorten.

portablegear.nl