Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,2" (295 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Sony Xperia L4 1 Foto Sony Xperia L4 2 Foto Sony Xperia L4 3 Foto Sony Xperia L4 4 Foto Sony Xperia L4 5 Foto Sony Xperia L4 6 Foto Sony Xperia L4 7 Foto Sony Xperia L4 8 Foto Sony Xperia L4 9

Inleiding

De Sony Xperia L4 is een instapmodel met een drievoudige camera. Het toestel is in februari 2020 aangekondigd en volgt de Xperia L3 uit 2019 op. De L4 is uitgerust met een 21:9 Wide 6,2 inch display. Dit display biedt meer schermruimte en is ideaal om optimaal van content te genieten. De Xperia L4 is de eerste smartphone in de Sony L-serie met een 6,2-inch 21:9 Wide display. Door het strakke design ligt deze perfect in de hand. Het display biedt meer schermruimte en is ideaal om twee apps tegelijk te gebruiken. Ook kan je eenvoudig naar je favoriete apps scrollen dankzij de Side Sense functies. De Xperia L4 is uitgerust met een drievoudige camera. Het toestel heeft een hoofdlens van 13-megapixel, een brede 5-megapixel-lens en een 2-megapixel-diepte camera. Je kan wisselen tussen de hoeken ‘breed’ en ‘ultra-breed’. Hierdoor is het toestel geschikt voor het fotograferen van landschappen tot portretten. Met de 3.580 mAh accu kan je gemakkelijk een dag vooruit. Vreemd genoeg draait het toestel wel op Android 9!

Besturingssysteem Sony Xperia L4

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia L4

De goedkoopste Sony Xperia L4 kost op dit moment (los) € 198,00. Kijk in het Sony Xperia L4 prijzenoverzicht voor alle actuele Sony Xperia L4 aanbiedingen. Er is geen beoordeling van de Sony Xperia L4 beschikbaar.

Specificaties Sony Xperia L4

Algemeen
ProductSony Xperia L4
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen159,0 x 71,0 x 8,7 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.580 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorMediatek MT6762
Kloksnelheid8 core (max 2 GHz)
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,2" (295 ppi)
Resolutie720 x 1.680px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C