Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,5" (643 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Sony Xperia 1 II 1 Foto Sony Xperia 1 II 2 Foto Sony Xperia 1 II 3 Foto Sony Xperia 1 II 4 Foto Sony Xperia 1 II 5 Foto Sony Xperia 1 II 6 Foto Sony Xperia 1 II 7 Foto Sony Xperia 1 II 8 Foto Sony Xperia 1 II 9 Foto Sony Xperia 1 II 10 Foto Sony Xperia 1 II 11

Inleiding

De Sony Xperia 1 II is eind februari 2020 geïntroduceerd samen met de Xperia 10 II. De Xperia 1 II heeft een camerasysteem met drie lenzen, ontworpen met Sony’s Alpha AF-technologie. Dit model ondersteunt geavanceerde fototechnologieën en is uitgerust met een ZEISS-objectief. Dit objectief is speciaal gekalibreerd voor Xperia 1 II en voorzien van ZEISS T Coating, voor optimale weergave en een uitstekend contrast door weerspiegelingen te beperken. De Xperia 1 II kan tot 20 fps AF/AE beelden per seconden produceren met 60 keer per seconde continue AF/AE-tracking. Dit betekent dat de Xperia 1 II objecten continu kan volgen voor een optimale scherpstelling. De Xperia 1 II kan dit zelfs in uitdagende situaties zoals bij een snel bewegend object. De camera ondersteunt ook realtime Eye-AF. Deze functie maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om realtime het oog van een object te detecteren en verwerken. Hierdoor is het mogelijk zeer precies scherp te stellen op de ogen van het object. Eye-AF kan worden toegepast op zowel mensen als dieren. De Xperia 1 II zal de ogen altijd kunnen traceren, zelfs als het object beweegt, als één oog bedekt is, of als een ander object in beeld komt. De camera met drie lenzen biedt veel creatieve mogelijkheden met drie brandpuntsafstanden: 16 mm / 24 mm /70 mm. Tevens introduceert Sony de nieuwe Photography Pro App gebaseerd op de technologie van Alpha-camera’s. Deze foto-app biedt een vergelijkbare gebruikersinterface waar Alpha-fotografen al vertrouwd mee zijn. Zo biedt de app toegang tot manuele bedieningsmogelijkheden om ISO, sluitertijd, output naar RAW, etc. in te stellen.

Snel opladen en 360 Reality Audio

De Xperia 1 II heeft een krachtige batterij van 4.000 mAh. Deze batterij kan tot 50% opgeladen worden in 30 minuten. Tevens is Qi snel draadloos opladen mogelijk voor een snelle boost van de batterij onderweg. Het toestel maakt gebruik van Battery Care waardoor het toestel zich aanpast op persoonlijke routines van de gebruiker. De Xperia 1 II is tevens zeer geschikt voor het beluisteren van 360 Reality Audio dankzij de unieke hardwaredecodering. 360 Reality Audio is gebaseerd op object-based spatial audiotechnologie van Sony. Deze audiocodec maakt het voor producers en artiesten mogelijk om een 360-graden muzikale belevenis te creëren. Elementen als de positie, afstand en hoek van bijvoorbeeld instrumenten in de studio wordt meegenomen in de geluidsopnamen. Dit resulteert in een muziekbelevenis die voelt als het bijwonen van een liveconcert. Ook brengt Sony de 3,5 mm-hoofdtelefoonaansluiting terug.

Gaming onderweg

Gamers kunnen onbeperkt genieten van gaming-actie op een 21:9 CinemaWide-scherm. De Xperia 1 II ondersteunt een direct verbinding met een DUALSHOCK4 controller en volledige functionaliteit. Binnenkort wordt tevens Call of Duty Mobile van Activision geïntroduceerd. Gebruikers kunnen genieten van een geoptimaliseerde Call of Duty Mobile. Dit vanwege de samenwerking met Qualcomm Snapdragon Elite Gaming. Ook introduceert Sony een verbeterde Game Enhancer. De Game Enhancer-app is ontworpen om de spelervaring te verbeteren. Gamers vinden hier alle games op één plek en kunnen tijdens het gamen alle meldingen van buitenaf blokkeren. Met Game Enhancer kan de gamer tevens de prestaties opnemen en delen via sociale media.

Besturingssysteem Sony Xperia 1 II

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia 1 II

De goedkoopste Sony Xperia 1 II kost op dit moment (los) € 892,00. Kijk in het Sony Xperia 1 II prijzenoverzicht voor alle actuele Sony Xperia 1 II aanbiedingen. De Sony Xperia 1 II is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,7. Lees in het Sony Xperia 1 II testoverzicht de test

Specificaties Sony Xperia 1 II

Algemeen
ProductSony Xperia 1 II
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen165,1 x 71,1 x 7,6 mm
IP codering, IP65
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 865
Kloksnelheid8 core (max 2,8 GHz)
RAM8 GB
Uitbreidbaar
Opslag256 GB + microSD
Scherm
Scherm6,5" (643 ppi)
Resolutie1.644 x 3.840px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera's4
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C