Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie10,0 megapixel
Zoom4x
Scherm3,5"
WiFi
Foto Sony TX7 1

Inleiding

De Sony TX7 is een compact vormgegeven camera en is verkrijgbaar in drie kleuren. Sony is er in geslaagd om in de smalle behuizing een 10 megapixel CCD-chip én een Carl-Zeiss lens met viervoudige optische zoom te plaatsen in combinatie met een 3,5" touchscreen. Het contrast van dit touchscreen is door de TruBlack schermtechnologie extra hoog. Handig is de Picture Motion Browser Portable. Met deze software zijn foto's met een druk op de knop, zonder tussenkomst van externe software, te uploaden naar willekeurige foto- of video-websites. Evenals de tegelijkertijd geďntroduceerde Sony HX5 beschikt de TX7 over Intelligent Sweep Panorama. Deze technologie verwijdert niet-aansluitende elementen uit foto's voor een perfect panorama. 1080i HD-video is, net als bij veel andere camera's uit 2010, standaard.

Apparaat & afmetingen

De Sony TX7 is een compactcamera met 10x optische zoom met een gewicht van 133 gram. De afmetingen van de camera zijn 9,8 x 6,0 x 1,8 centimeter. De Sony TX7 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, rood en blauw.

Resolutie en lens

De TX7 is uitgerust met een 10,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 100 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 4,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

De Sony TX7 heeft 45 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en Memory Stick Pro Duo geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog een video-out aansluiting.

Scherm

Op het grote 3,5\"-TFT-scherm (resolutie 921.600 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is aanraakgevoelig, wat de eenvoud van bedienen ten goede komt.

Prijzen en beoordelingen Sony TX7

Van de Sony TX7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony TX7 is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,8. Lees in het Sony TX7 testoverzicht de testen

Specificaties Sony TX7

Algemeen
ProductSony Cybershot DSC-TX7
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht133 gram
Afmetingen98,0 x 60,0 x 18,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie10,0 megapixel
Zoomrange25 - 100 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x1080@50i AVCHD
Scherm
Scherm3,5"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, Memory Stick Pro Duo
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0