Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie10,0 megapixel
Zoom10x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony HX5 1 Foto Sony HX5 2

Inleiding

De Sony Cyber-shot HX5 combineert GPS-functionaliteit, 10-voudige optische zoom en een panoramafunctie in een elegante behuizing. Met de ingebouwde GPS-functionaliteit worden genomen foto's automatisch voorzien van geografische gegevens zodat later altijd is terug te vinden wanneer en waar een foto exact is genomen. In aanvulling op de GPS-functionaliteit is de Sony HX5 voorzien van een kompasfunctie. Hiermee is te achterhalen in welke windrichting de foto is gemaakt. Of dat nuttig is is een tweede. De Intelligent Sweep Panorama stelt je in staat snel en gemakkelijk panoramafoto's te maken, waarbij de HX5 softwarematig niet aansluitende elementen, zoals lopende mensen, corrigeert. Video's neem je ten slotte op in 1080i HD-kwaliteit. De stabilisator-technologie uit Handycam XR500-serie zorgt voor zeer stabiele beelden. Sony toonde tijdens de CES 2010 naast de HX5 nog één andere high-end camera, de Sony TX7. Bij de TX7 ligt het accent echter meer op design en minder op specificaties. De HX-serie is begin 2011 verder uitgebreid met de Sony HX7.

Apparaat & afmetingen

De Sony HX5 is een geavanceerde compacte digitale camera met een gewicht van 170 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,3 x 5,8 x 2,5 centimeter. De Sony HX5 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Resolutie en lens

De HX5 is uitgerust met een 10,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 25 - 250 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 10,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

De Sony HX5 heeft 45 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en Memory Stick Pro Duo geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog een video-out aansluiting.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 230.400 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Sony HX5

Van de Sony HX5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony HX5 is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,2. Lees in het Sony HX5 testoverzicht de testen

Specificaties Sony HX5

Algemeen
ProductSony Cybershot DSC-HX5
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht170 gram
Afmetingen103,0 x 58,0 x 25,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie10,0 megapixel
Zoomrange25 - 250 mm
Zoom10x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280x1080@50i AVCHD
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, Memory Stick Pro Duo
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0