Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,2 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Sony NEX-C3 1 Foto Sony NEX-C3 2 Foto Sony NEX-C3 3 Foto Sony NEX-C3 4 Foto Sony NEX-C3 5 Foto Sony NEX-C3 6 Foto Sony NEX-C3 7 Foto Sony NEX-C3 8 Foto Sony NEX-C3 9 Foto Sony NEX-C3 10 Foto Sony NEX-C3 11 Foto Sony NEX-C3 12 Foto Sony NEX-C3 13 Foto Sony NEX-C3 14 Foto Sony NEX-C3 15

Inleiding

De Sony NEX-C3 is opvolger van de Sony NEX-3. Evenals het voorgaande model is de NEX-C3 een zogenaamde systeemcamera, waarvoor veel aparte objectieven (en andere accessoires) te koop zijn. De NEX-C3 heeft net als zijn voorganger een kantelbaar display en een 16,2-megapixel camera. Het design, de interface en de aanvullende accessoires (zoals een nieuwe externe flitser en macro-objectief) zijn wel vernieuwd. De Sony NEX-C3 is verkrijgbaar in het zwart of zilver, heeft een metalen behuizing en een gestroomlijnde greep. Door de belangrijkste schakelingen te verkleinen, is het gewicht van de camerabehuizing gedaald tot 225 gram; dat is bijna 6 procent minder dan het gewicht van de NEX-3. De Sony NEX-C3 ondersteunt verder 720p HD-video-opnames, 3D Sweep Panorama, Handheld Twilight en Anti-Motion Blur (deze functies helpen ruis voorkomen) en Auto HDR (waarmee drie snel opeenvolgende belichtingen worden gecombineerd om extreme schaduwpartijen en details in één enkel frame vast te leggen en te benadrukken). Dit model is opgevolgd door de Sony NEX-F3 (die als extra beschikt over een ingebouwde flitser en een verstelbaar display).

Apparaat & afmetingen

De Sony NEX-C3 is een systeemcamera met een gewicht van 283 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,0 x 6,0 x 3,3 centimeter. De Sony NEX-C3 is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart.

Resolutie en lens

De NEX-C3 is uitgerust met een 16,2 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 0,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC, SDXC en Memory Stick Pro geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Sony heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de NEX-C3 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 922 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Sony NEX-C3

Van de Sony NEX-C3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony NEX-C3 is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het Sony NEX-C3 testoverzicht de testen

Specificaties Sony NEX-C3

Algemeen
ProductSony NEX-C3
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht283 gram
Afmetingen110,0 x 60,0 x 33,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,2 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280 x 720 @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC, Memory Stick Pro
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB