Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie14,6 megapixel
Zoom3x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Samsung NX10 1 Foto Samsung NX10 2 Foto Samsung NX10 3 Foto Samsung NX10 4 Foto Samsung NX10 5 Foto Samsung NX10 6

Inleiding

De Samsung NX10 is Samsungs eerste systeemcamera. Dat betekent dat deze camera net als de Olympus PEN E-P1 beschikt over verwisselbare lenzen, zodat je altijd zelf de grootte van je optische zoombereik kan bepalen (accessoires van de PEN werken echter niet op de NX10 en vice versa!). Net als Olympus' Micro Four Thirds camera biedt de Samsung NX10 de mogelijkheden van een spiegelreflexcamera in een behuizing met het formaat van een compactcamera. Bijzonder aan deze hybride camera is de zeer snelle auto focus zodat je geen moment, hoe snel en kort ook, meer hoeft te missen. Handig is dat de lens verschoond blijft van stofdeeltje door het Supersonic Dust Reduction systeem; zo krijg je geen vieze vlekken meer op je foto. De NX10 beschikt verder over en een erg helder 3-inch AMOLED-display, een elektronische viewfinder, een ingebouwde pop-up flitser, ISO-waarden van 100 tot 3200 en een HDMI-poort waarmee je de camera op een HD-televisie kan aansluiten. Verder is het mogelijk om video in HD op te nemen in het H.264 videoformaat. Voor minder geavanceerde fotografen is de Auto Smart functie erg handig: met deze functionaliteit vindt de camera vanzelf de juiste instellingen in verschillende omstandigheden. De Samsung NX10 is beschikbaar in een zilveren of een zwarte uitvoering. Met de Samsung NX5 is er ook een kleiner broertje van de NX10 op de markt. De Samsung NX100 is een volwassen broer van de NX10. Eind 2010 volgde de Samsung NX11.   Let op: dit model heeft niet standaard een 3-voudige optische zoom; de zoom is afhankelijk van het aan de camera bevestigde objectief.

Apparaat & afmetingen

De Samsung NX10 is een compactcamera met mogelijkheden van een DSLR-camera met een gewicht van 499 gram. De afmetingen van de camera zijn 12,30 x 8,70 x 4,00 centimeter. De Samsung NX10 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.

Resolutie en lens

De NX10 is uitgerust met een 14,6 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Dankzij de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 3,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD en SHDC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Samsung heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de NX10 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-AMOLED-scherm (resolutie 614.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen. Naast het scherm heb je ook de beschikking over een optische viewfinder, voor situaties waar het scherm niet of niet goed zichtbaar is.

Prijzen en beoordelingen Samsung NX10

Van de Samsung NX10 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung NX10 is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het Samsung NX10 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung NX10

Algemeen
ProductSamsung NX10
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht499 gram
Afmetingen123,0 x 87,0 x 40,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie14,6 megapixel
Zoomrange28 mm
Zoom3x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1280 x 720@30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SHDC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0