Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,7" (425 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Z Flip 1 Foto Samsung Galaxy Z Flip 2 Foto Samsung Galaxy Z Flip 3 Foto Samsung Galaxy Z Flip 4 Foto Samsung Galaxy Z Flip 5 Foto Samsung Galaxy Z Flip 6 Foto Samsung Galaxy Z Flip 7 Foto Samsung Galaxy Z Flip 8

Inleiding

Voor de komst van touchscreen-telefoons waren clamshell-telefoons, of in gewoon Nederlands, klaptelefoons heel populair. Met de komst van vouwbare schermen komt deze form-factor weer terug. Zoals bij de nieuwe opvouwbare Samsung Galaxy Z Flip. De Galaxy Z Flip is ontworpen met het allereerste vouwbare glas. Het 6,7-inch scherm vouwt zich tot een compacte vorm ter grootte van je handpalm. Het ontwerp met een innovatieve Hideaway Hinge en custom-built UX bieden nieuwe manieren om volledig handsfree content vast te leggen, te delen en te ervaren.

Ontwerptechnisch hoogstandje

De Galaxy Z Flip is ontworpen voor ultieme draagbaarheid en kan worden gevouwen tot de grootte van een portemonnee, waardoor het gemakkelijk in een zak of tas past. Eenmaal geopend verdubbelt het schermformaat tot 6,7-inch. De Galaxy Z Flip is voorzien van een Infinity Flex Display met buigbaar Ultra Thin Glass van Samsung, waardoor het ontwerp slanker dan ooit is voor een opvouwbaar apparaat. De gecentreerde in-display uitsparing betekent ook geen notch en afleiding op Samsung's allereerste scherm met 21.9:9 verhouding. De Galaxy Z Flip kan onder verschillende hoeken open blijven staan, zoals een laptopscherm dat ook kan. Het scharniersysteem integreert ook de nieuwe sweeper-technologie van Samsung, die gebruik maakt van nylon vezels, gemaakt met micro-hoogte snijtechnologie, om vuil en stof af te weren.

Speciale interface

Samsung werkte nauw samen met Google om One UI met Flex mode te ontwerpen; een op maat gemaakte gebruikerservaring voor de Galaxy Z Flip. Wanneer het apparaat vrijstaand is, splitst het display zich automatisch op in twee 4-inch schermen, om gemakkelijk content te bekijken op de bovenste helft van het display en deze te bedienen op de onderste helft. Bekijk en navigeer gemakkelijk op YouTube, stream aan de bovenkant terwijl je zoekt naar andere video's, beschrijvingen leest en opmerkingen schrijft aan de onderkant.

Meer cameramogelijkheden

Omdat de Galaxy Z Flip in een hoek van 90 graden is te zetten heb je meer mogelijkheden om foto's te maken. Zo creëer je social media-content vanuit de beste hoek, volledig handsfree. Leg verbluffende Night Hyperlapse-video's of levendige opnamen bij weinig licht vast met de Night-modus - geen flitser voor nodig. Met het toestel gesloten maak je snel met één hand hoogwaardige selfies met behulp van de camera aan de achterkant. Bovendien is video-opname met een 16:9-verhouding mogelijk en is daardoor perfect voor social media-platforms.

Besturingssysteem Samsung Galaxy Z Flip

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Z Flip

De goedkoopste Samsung Galaxy Z Flip kost op dit moment (los) € 959,00. Kijk in het Samsung Galaxy Z Flip prijzenoverzicht voor alle actuele Samsung Galaxy Z Flip aanbiedingen. De Samsung Galaxy Z Flip is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,0. Lees in het Samsung Galaxy Z Flip testoverzicht de test

Specificaties Samsung Galaxy Z Flip

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Z Flip
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen87,4 x 73,6 x 17,3 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 865
Kloksnelheid8 core (max 3 GHz)
RAM8 GB
Uitbreidbaar
Opslag256 GB
Scherm
Scherm6,7" (425 ppi)
Resolutie1.080 x 2.636px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera10,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C