Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm8,0" (189 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Tab Active 1 Foto Samsung Galaxy Tab Active 2 Foto Samsung Galaxy Tab Active 3

Inleiding

De Samsung Galaxy Active (SM-T360) is een business-tablet voor de zakelijke markt.†Het†dunne en stevige design gecombineerd met de verwijderbare batterij en †uitgebreide verbindingsmogelijkheden maakt het gemakkelijk om altijd en overal te werken. Het toestel heeft een 8-inch display en draait op Android 4.4 KitKat.†De schokbestendige cover overleeft een val van 1,2 meter en de tablet is dankzij de IP67 certificering stof- en spatwaterdicht.†Samsungs robuuste C-Pen is geÔntegreerd aan de bovenzijde van de Galaxy Tab Active cover. Daarmee hebben gebruikers die handschoenen dragen een alternatief voor touch-bediening.†De batterij heeft een lange levensduur tot 10 uur. Daarnaast is de uitneembare batterij eenvoudig te vervangen door een nieuwe batterij, zodat het werk niet onderbroken wordt. De ingebouwde POGO pin-oplader voorkomt schade aan de micro-USB opening en maakt multi-device opladen mogelijk bij terugkomst op kantoor.†De 3,1-megapixel autofocus-camera scant eenvoudig barcodes en NFC bespaart tijd voor communicatie en procesmanagement.†De Samsung Galaxy Tab Active is verder uitgerust met Samsungs mobiele beveiligingsoplossing KNOX. Deze tablet komt inclusief C-Pen en beschermhoes en met 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en is verkrijgbaar in een WiFi-only en een WiFi + 4G-variant.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Tab Active is een tablet met een gewicht van 393 gram. De afmetingen van het tablet zijn 21,3 x 12,6 x 1,0 centimeter. De afmetingen van het tablet zijn 21,3 x 12,6 x 1,0 centimeter. De Samsung Galaxy Tab Active is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Specificaties

De Samsung Galaxy Tab Active heeft 16 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het vermogen van de accu bedraagt 4.450 mAh. Met de Galaxy Tab Active kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G (LTE) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement, met aparte simkaart, vereist. Het tablet ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur). Foto's en video's maak je met de 3-megapixel camera aan de achterzijde van het tablet. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 1,0 megapixel. De camera op de Samsung Galaxy Tab Active heeft geen flitser. De Samsung Galaxy Tab Active is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 800 x 1.280 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Daarnaast is het tablet IP67 gecodeerd, wat inhoudt dat het tablet volledig beschermd is tegen het binnendringen van stof en waterdicht is (maximaal 30 minuten en maximaal 1 meter onder water). De Samsung Galaxy Tab Active is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Tab Active draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Tab Active

Van de Samsung Galaxy Tab Active staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Tab Active is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het Samsung Galaxy Tab Active testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Tab Active

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Tab Active
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht393 gram
Afmetingen213,1 x 126,2 x 9,8 mm
IP codering, IP67
Accuvermogen4.450 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid4 core (max 1,2 GHz)
RAM2 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm8,0" (189 ppi)
Resolutie800 x 1.280px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Selfiecamera1,0 megapixel
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet4G/LTE
VerbindingNee