Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 11
Opslag MB
Scherm10,5" (216 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Tab A8 1 Foto Samsung Galaxy Tab A8 2

Inleiding

De Samsung Galaxy Tab A8 uit deecember 2021 is de meest gestroomlijnde en krachtige Tab A tot nu toe. De Galaxy Tab A8 heeft een lichtgewicht design en heeft een 10,5 inch scherm, met relatief kleine rand en een 16:10 beeldverhouding. Het resultaat is een screen-to-body-ratio van 80%. Het geluid is prima dankzij een quad-speaker met Dolby Atmos. Ten opzicht van zijn voorganger, de Tab A7, zijn de prestaties met 10% toegenomen. Zo ben je verzekerd van snelle en soepele prestaties, zonder vertraging. Je hebt de keuze uit een variant met 32, 64 of 128 GB. Bovendien is het opslaggeheugen uitbreidbaar middels een microSD kaart. De Galaxy Tab A8 is beschikbaar met 3 GB of 4 GB RAM. De batterij van 7,040 mAh staat garant voor urenlang zorgeloos streamen. Opladen gaat met 15W redelijk snel. De Galaxy Tab A8 heeft een 8 MP camera aan de achterkant en een 5 MP camera aan de voorkant. De Galaxy Tab A8 is uitgerust met Samsungs Knox-beveiligingsplatform. Gezichtsherkenning verzekert je ervan dat jij als eigenaar van de Galaxy Tab A8 de enige bent met toegang tot je device. Doorlopende real-time bescherming van de software zorgt er verder voor dat geen enkele bedreiging van buitenaf invloed op je tablet heeft. De Galaxy Tab A8 is in kleuren Gray, Silver en Pink Gold.

Besturingssysteem Samsung Galaxy Tab A8

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 11 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 11 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd Ún veel sneller. In Android 11 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Tab A8

Van de Samsung Galaxy Tab A8 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Tab A8 beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy Tab A8

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Tab A8
Aankondiging2022
Verkoopstart
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen246,8 x 161,9 x 6,9 mm
IP codering
Accuvermogen7.040 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 11
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid8 core (max 2 GHz)
RAM3 GB
Opslag32 GB + microSD
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,5" (216 ppi)
Resolutie1.920 x 1.200px
SchermsoortAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Selfiecamera5,0 megapixel
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingUSB-C