Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm7,0" (170 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Tab 3 Kids 1 Foto Samsung Galaxy Tab 3 Kids 2

Inleiding

De Samsung Galaxy Tab 3 Kids (SM-T2105) is een speciale editie van de 7-inch Galaxy Tab 3 voor kinderen. De tablet is voorzien van educatieve software en speciale veiligheidsfuncties. Voorgeinstalleerd op de Galaxy Tab 3 Kids zijn verschillende applicaties voor kinderen en in de nieuwe Kid's Store zijn meer educatieve en entertainment-apps voor kinderen te vinden. Via de Applicatie Manager kunnen ouders instellen tot welke apps hun kinderen toegang hebben. Daarnaast is er een Tijd Management functie waarmee ouders kunnen instellen voor welke tijdperiodes de tablet gebruikt mag worden. Als de ingestelde 'gebruikstijd' op is, verschijnt het lockscherm dat alleen met een wachtwoord kan worden geopend. Verder komt er een handige Kids Case met een kindervriendelijke grip en verschillende opzetposities voor de Galaxy Tab 3 Kids. Deze case wordt geleverd met een eenvoudig vast te houden 'C Pen', die zeer geschikt is om mee op de tablet te tekenen. Tot slot is de Galaxy Tab 3 Kids voorzien van Android 4.1, WiFi, Bluetooth 4.0, een 0,3-megapixel webcam en een 3-megapixel camera.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Tab 3 Kids is een Android-tablet voor kinderen met een gewicht van 302 gram. De afmetingen van het tablet zijn 18,8 x 11,1 x 1,0 centimeter. De Samsung Galaxy Tab 3 Kids is enkel verkrijgbaar in de kleur geel.

Hardware

De Samsung Galaxy Tab 3 Kids draait op een 1.2 GHz processor en heeft een intern geheugen van 8 GB. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 7,0\"-TFT-scherm is 1024 x 600 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de Galaxy Tab 3 Kids ook gebruiken voor videogesprekken over internet. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld je telefoon of koptelefoon is ook mogelijk. De Samsung Galaxy Tab 3 Kids kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Samsung Galaxy Tab 3 Kids draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Tab 3 Kids

Van de Samsung Galaxy Tab 3 Kids staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Tab 3 Kids is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,7. Lees in het Samsung Galaxy Tab 3 Kids testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Tab 3 Kids

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Tab 3 Kids
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht302 gram
Afmetingen188,0 x 111,0 x 10,0 mm
IP codering
Accuvermogen4.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Opslag8 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (170 ppi)
Resolutie1.024 x 600px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee