Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,9" (509 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy S20 Ultra 1 Foto Samsung Galaxy S20 Ultra 2 Foto Samsung Galaxy S20 Ultra 3 Foto Samsung Galaxy S20 Ultra 4 Foto Samsung Galaxy S20 Ultra 5 Foto Samsung Galaxy S20 Ultra 6

Inleiding

De Samsung Galaxy S20 Ultra is op hetzelfde moment geintroduceerd als de Samsung Galaxy S20 en S20+, namelijk in februari 2020. Met de 5.000 mAh accu's in de toestellen, doe je met gemak een dag bij regulier gebruik. De S20 Ultra draait op een Snapdragon 865 processor met 12 of 16 GB RAM en 128 of 512 GB opslag. Android 10 en Samsung One UI regelen de interactie met de gebruiker.

Scherm en ontwerp

De Samsung Galaxy S20 Ultra heeft een 6,9-inch Super AMOLED scherm met een maximale resolutie van 1.440 x 3.000 pixels. De verversfrequentie bij deze resolutie is 60 Hz. Bij een lagere resolutie kan je kiezen voor een verversfrequentie van 120 Hz. Dit zorgt tijdens het scrollen voor een soepele gebruikservaring met naadloze schermovergangen. Terwijl de supersnelle, nauwkeurige touchrespons zorgt voor een meer reactieve game-ervaring. De selfiecamera bevindt zich aan de voorzijde, in een nauwelijks storende ronde onderbreking in het scherm. Het scherm loopt zoals bij alle Galaxy S modellen door over de gebogen rand. De randen om het scherm zijn minimaal. De vingerafdrukscanner is geïntegreerd in het scherm. Met behulp van trillingen worden de hoogte- en diepteverschillen in de richels van je vingerafdruk in 3D geregistreerd voor onzichtbare beveiliging.

Camera Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung heeft bij de camera van de S20 Ultra flink uitgepakt. De 12-megapixel hoofdcamera is identiek aan de andere twee S20-modellen. De tienvoudige zoomcamera heeft een 48-megapixel resolutie, en de panorama-camera een 108-megapixel (!) resolutie. Net als bij de Samsung S20+ is er ook een dieptecamera aanwezig voor leuke scherptediepte-effecten. De hybride zoomfunctie zorgt voor een gecombineerde (digitaal en optisch) 100-voudige zoom. De grotere beeldsensor zorgt voor scherpe en heldere foto's, zelfs bij weinig licht, en is nog helderder in Night Mode. De camera kan meerdere opnames tegelijkertijd maken en die samenvoegen tot één foto met scherper beeld en ruis. Met de 40-megapixel selfiecamera met een snelle autofocus maak je prima selfies.

Besturingssysteem Samsung Galaxy S20 Ultra

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy S20 Ultra

De goedkoopste Samsung Galaxy S20 Ultra kost op dit moment (los) € 1.001,00. Kijk in het Samsung Galaxy S20 Ultra prijzenoverzicht voor alle actuele Samsung Galaxy S20 Ultra aanbiedingen. De Samsung Galaxy S20 Ultra is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,5. Lees in het Samsung Galaxy S20 Ultra testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy S20 Ultra

Algemeen
ProductSamsung Galaxy S20 Ultra
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen166,9 x 76,0 x 8,8 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen5.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 865
Kloksnelheid8 core (max 2,7 GHz)
RAM12 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB
Scherm
Scherm6,9" (509 ppi)
Resolutie1.440 x 3.200px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera's4
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera40,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C