Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,5" (405 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy S20 FE 1 Foto Samsung Galaxy S20 FE 2 Foto Samsung Galaxy S20 FE 3 Foto Samsung Galaxy S20 FE 4 Foto Samsung Galaxy S20 FE 5 Foto Samsung Galaxy S20 FE 6 Foto Samsung Galaxy S20 FE 7

Inleiding

De Samsung Galaxy S20 FE uit september 2020 is een aantrekkelijker geprijsde S20-variant. De Samsung Galaxy S20 FE heeft een geavanceerde processor en uiteraard 5G. De Galaxy S20 FE is het ideale apparaat om te filmen, door je favoriete YouTube kanaal te scrollen of video's te bekijken dankzij het 6,5 inch Infinity-O Super AMOLED-scherm met een supersoepele verversingssnelheid van 120 Hz. Het toestel heeft verder een 4.500 mAh batterij die de hele dag meegaat. Super Fast Charging laadt je telefoon in no-time weer op. Verder is de Galaxy S20 FE water- en stofbestendig volgens de IP68 norm. Drie generaties upgrades van het Android-besturingssysteem zijn gegarandeerd. De Galaxy S20 FE verkrijgbaar in zes kleuren, te weten Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavender, Cloud Mint, Cloud Navy en Cloud White. Het ontwerp bestaat verder uit de kenmerkende elementen van de ergonomische en slanke Galaxy S20-familie.

Samsung Galaxy S20 FE camera

De Galaxy S20 FE heeft een 32-megapixel professionele selfie-camera, inclusief tetra-binning technologie, en een professionele camera waarmee je foto's kunt maken die direct gepost kunnen worden. Met de grote beeldsensoren van de Galaxy S20 FE, inclusief multi-frame processing, kun je door simpelweg te klikken rijkere, levendigere foto's maken, zelfs bij weinig licht. Nachtmodus multi-frame processing met AI-frame integratie stabiliseert de beweging tijdens het opnemen. Met 30X hybride zoom breng je objecten dichterbij. Het bewerken en delen van foto's en video's is belangrijk, dus de Galaxy S20 FE maakt het gemakkelijk om real-time foto's en video's te maken en te beheren. Video's kun je met de Galaxy S20 FE opnemen in 4K en afspelen in 8K.

Besturingssysteem Samsung Galaxy S20 FE

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy S20 FE

Van de Samsung Galaxy S20 FE staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy S20 FE is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,2. Lees in het Samsung Galaxy S20 FE testoverzicht de test

Specificaties Samsung Galaxy S20 FE

Algemeen
ProductSamsung Galaxy S20 FE
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen159,8 x 74,5 x 8,4 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid8 core (max 2,8 GHz)
RAM8 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,5" (405 ppi)
Resolutie1.080 x 2.400px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera32,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB-C