Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm4,0" (233 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy S DUOS 1 Foto Samsung Galaxy S DUOS 2 Foto Samsung Galaxy S DUOS 3 Foto Samsung Galaxy S DUOS 4

Inleiding

De Samsung Galaxy S DUOS (S7562) is een toestel met het uiterlijk van de Samsung Galaxy S3, maar met uitgeklede specificaties (en daardoor dus ook een veel lagere prijs). De Galaxy S DUOS heeft een kleiner en minder helder display (4-inch TFT in plaats van 4,8-inch SuperAMOLED) dan de Galaxy S3, evenals een minder krachtige processor (1GHz single-core), minder geheugen (4GB) en een mindere camera (5-megapixel). Wel krijg je nog de beschikking over Android 4.0 Ice Cream Sandwich en alle bijbehorende apps (YouTube, Gmail, Google Talk etc.) De Galaxy S DUOS beschikt echter over één functionaliteit die op de Galaxy S3 ontbreekt, te weten dual-sim support. Daardoor kan je twee simkaarten tegelijkertijd in het toestel gebruiken. Net als zijn grote broer komt de Galaxy S DUOS in het wit.

Specificaties

De Samsung Galaxy S DUOS is voorzien van 768 MB RAM. De Samsung Galaxy S DUOS heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.500 mAh. Met de Galaxy S DUOS kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy S DUOS is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de Galaxy S DUOS ook dual-sim functionaliteit (twee simkaarten tegelijk te gebruiken) en een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Samsung Galaxy S DUOS is enkel verkrijgbaar in de kleur wit.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy S DUOS draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy S DUOS

Van de Samsung Galaxy S DUOS staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy S DUOS beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy S DUOS

Algemeen
ProductSamsung Galaxy S DUOS
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen122,0 x 63,0 x 11,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM768 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (233 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB