Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm4,5" (207 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Express 1 Foto Samsung Galaxy Express 2 Foto Samsung Galaxy Express 3 Foto Samsung Galaxy Express 4 Foto Samsung Galaxy Express 5

Inleiding

De Samsung Galaxy Express (i8730) is een smartphone met een helder en groot 4,5-inch Super AMOLED Plus-display. Het toestel ondersteunt 4G/LTE, waarmee razendsnel internet mogelijk is. De Galaxy Express draait op Android 4.1 Jelly Bean en maakt het delen van data eenvoudig dankzij functionaliteiten als AllShare Play (draadloos delen tussen Samsung-apparaten), S-Beam (data overdragen tussen Android-apparaten), NFC (gegevens tussen NFC-apparaten snel overdragen door de toestellen tegen elkaar te houden) en MHL (met een adapter de microUSB-aansluiting als HDMI-aansluiting gebruiken). Daarnaast is de Galaxy Express uitgerust met een 5-megapixel camera met LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder, een 1,3-megapixel webcam, de TouchWiz-interface, Bluetooth 4.0, WiFi, WiFi-Direct, WiFi-hotspotfunctionaliteit, GPS en 8GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). Alle bekende Google-apps (Google Map, Gmail, YouTube, Google Talk) zijn voorgeinstalleerd op de Galaxy Express.

Specificaties

De Samsung Galaxy Express is voorzien van een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon S4 dual-core processor met 1 GB RAM. De Samsung Galaxy Express heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 2.500 mAh. Met de Galaxy Express kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy Express is uitgerust met een Super AMOLED Plus-scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. Super AMOLED Plus is een doorontwikkeling van Super AMOLED. Een Super AMOLED Plus scherm is nog energiezuiniger en nog helderder dan een Super AMOLED scherm. Super AMOLED Plus schermen zijn bovendien goed zichtbaar in de zon. De Galaxy Express is verkrijgbaar in de kleuren grijs en wit.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Express draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Express

Van de Samsung Galaxy Express staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Express is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,0. Lees in het Samsung Galaxy Express testoverzicht de test

Specificaties Samsung Galaxy Express

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Express
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht139 gram
Afmetingen133,0 x 69,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,5" (207 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortSuper AMOLED Plus
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB 2.0