Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm4,3" (217 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Core Plus 1

Inleiding

De Samsung Galaxy Core Plus (G3500) is een gewijzigde uitvoering van de originele Galaxy Core. Belangrijkste vernieuwing is dat het Android 4.1 besturingssysteem is ingeruild voor Android 4.2. Vreemd is dat het werkgeheugen is teruggebracht van 1GB naar 768MB. Voor de rest zijn de specificaties identiek aan de originele Galaxy Core. Dat wil zeggen dat je de beschikking krijgt over een smartphone met een 4,3-inch touchscreen, een 1,2GHz dual-core processor en 4GB geheugen. Verder kan je rekenen op de TouchWiz-interface en functionaliteiten die van andere Galaxy-toestellen bekend zijn, zoals Smart Stay (scherm blijft actief als je aan het lezen bent), Smart Alert (je krijgt direct bericht van binnengekomen berichten zodra je je telefoon aanzet) en S Voice (voor spraakbesturing). Fotograferen is mogelijk met de 5-megapixel camera met LED-flitser. Aan de voorzijde beschikt de Galaxy Core Plus over een VGA-webcam/frontcamera om mee te videochatten. Tot slot ondersteunt het toestel WiFi, 3G/HSDPA, aGPS en Bluetooth 3.0.

Specificaties

De Samsung Galaxy Core Plus is voorzien van een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon S4 dual-core processor met 768 MB RAM. De Samsung Galaxy Core Plus heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.800 mAh. Met de Galaxy Core Plus kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy Core Plus is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de Galaxy Core Plus ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Galaxy Core Plus is verkrijgbaar in de kleuren blauw en wit.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Core Plus draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Core Plus

Van de Samsung Galaxy Core Plus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Core Plus beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy Core Plus

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Core Plus
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht133 gram
Afmetingen130,0 x 66,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen1.800 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAM768 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm4,3" (217 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB