Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm3,0" (133 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Chat 1 Foto Samsung Galaxy Chat 2 Foto Samsung Galaxy Chat 3 Foto Samsung Galaxy Chat 4 Foto Samsung Galaxy Chat 5

Inleiding

De Samsung Galaxy Chat (B5530) is een Android 4.0-smartphone met een 3-inch touchscreen en een volledig qwerty-toetsenbord. Deze messenger-telefoon biedt prima connectiviteit met ondersteuning van 3G/HSDPA, WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 3.0, aGPS en AllShare Play. Instant messassing is direct mogelijk met de voorgeinstalleerde Google Talk- en ChatON-messenger apps. Berichten zijn snel op te stellen dankzij het qwerty-toetsenbord. Wil je liever op het touchscreen berichten opstellen, dan kan dat ook snel dankzij de ondersteuning van Swype, waarmee je berichten kan schrijven door met een vinger over het on-screen toetsenbord te 'vegen'. De Samsung B5530 Galaxy Chat maakt gebruikt van Samsungs TouchWiz UX-interface en apps voor het toestel download je in de Google Play Store (Android Market) of de Samsung Apps Store. Voorgeinstalleerd zijn de Quickoffice Document Viewer/Editor (voor het bekijken en/of bewerken van PDF- en Office-bestanden) en apps voor onder meer YouTube, Google Maps, Gmail, Google+, Google Latitude en Google Places. Verder is de Samsung Galaxy Chat voorzien van een 2-megapixel camera, FM-radio en 4GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD).

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Chat is een Android 4.0 qwerty-messenger-telefoon met een gewicht van 120 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,9 x 5,9 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 360 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 120 uur. De Samsung Galaxy Chat is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Chat ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Chat kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Galaxy Chat kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Chat heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Galaxy Chat heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy Chat bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy Chat heeft een ingebouwde camera met een 2,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Samsung Galaxy Chat is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Chat draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Chat

Van de Samsung Galaxy Chat staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Chat beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy Chat

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Chat
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen119,0 x 59,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 850 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm3,0" (133 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB