Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,1" (431 ppi)
Camera48,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy A41 1 Foto Samsung Galaxy A41 2 Foto Samsung Galaxy A41 3 Foto Samsung Galaxy A41 4 Foto Samsung Galaxy A41 5

Inleiding

De Galaxy A41 is een mid-range telefoon van Samsung uit midden mei 2020. De nieuwe Galaxy A41 is ontworpen met ronde hoeken en een glossy finish, die zorgen voor een prettige grip. Samsung heeft het nieuwe model voorzien van een serie pakkende kleuren. Het gestreepte patroon op de achterkant geeft de smartphone een opvallend eigentijdse look. De Galaxy A41 heeft een 6,1-inch Super AMOLED Infinity-U-scherm. Ook kun je de hele dag werken aan documenten of je social media feed, dankzij de 3.500 mAh-batterij. Met de 15 W fast-charge laad je je telefoon snel weer op.

Camera Samsung Galaxy A41

Wil je een portretfoto maken met achtergrondvervaging of een foto schieten van je favoriete uitzicht? Dat kan met de drievoudige camera-setup op de Galaxy A41, bestaande uit een 48-megapixel hoofdcamera, een 5-megapixel dieptecamera en een 8-megapixel Ultra-Wide camera, die zowel complexe close-ups als uitgebreide landschapsbeelden mogelijk maakt. Aan de voorkant bevindt zich een 25-megapixel camera met Live Focus, die selfies en videogesprekken van hoge kwaliteit makkelijk maakt.

Besturingssysteem Samsung Galaxy A41

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy A41

De goedkoopste Samsung Galaxy A41 kost op dit moment (los) € 209,00. Kijk in het Samsung Galaxy A41 prijzenoverzicht voor alle actuele Samsung Galaxy A41 aanbiedingen. De Samsung Galaxy A41 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Samsung Galaxy A41 testoverzicht de test

Specificaties Samsung Galaxy A41

Algemeen
ProductSamsung Galaxy A41
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen149,9 x 69,8 x 7,9 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid8 core (max 2 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,1" (431 ppi)
Resolutie1.080 x 2.400px
SchermsoortAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera48,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera25,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C