Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm3,1" (127 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Samsung Corby II 1 Foto Samsung Corby II 2 Foto Samsung Corby II 3 Foto Samsung Corby II 4 Foto Samsung Corby II 5 Foto Samsung Corby II 6

Inleiding

De Samsung Corby II (S3850) is de opvolger van populaire Samsung Corby (S3650). Het design is enigszins vernieuwd en het touchscreen is met 3,14-inch groter dan het 2,8-inch display van de originele Corby. Nieuw is daarnaast de toevoeging van WiFi-ondersteuning en de "T9 QuickType"-functionaliteit (die ook op de Samsung Star II is te vinden), een variant op Swype waarmee je berichten kan schrijven door met een vinger over het touchscreen te vegen. Verder ondersteunt de Corby II GPRS/EGDE, Microsoft Exchange, Bluetooth 3.0 en Samsungs Social Hub-applicatie. Tevens standaard is de TouchWiz-interface, FM-radio, een 3,5mm poort voor standaard headsets en een microSD-kaartslot (tot maximaal 16GB). Net als op het originele model kan je de back-cover van de Corby II verwisselen. De Samsung Corby II komt in het wit, roze of geel.

Apparaat & afmetingen

De Samsung Corby II is een budget full-touch telefoon met een gewicht van 102 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,0 x 6,1 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 560 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 620 uur. De Samsung Corby II is verkrijgbaar in de kleuren roze, geel en wit.

Bel- & datafuncties

De Samsung Corby II ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Corby II kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de Samsung Corby II kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Corby II heeft 26 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Corby II heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Corby II bedien je middels een touchscreen. De Samsung Corby II heeft een ingebouwde camera met een 2,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Samsung Corby II is uitgerust met een TFT kleurenscherm (265.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 240 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Corby II heeft een door Samsung zelf ontwikkeld besturingssysteem.

Prijzen en beoordelingen Samsung Corby II

Van de Samsung Corby II staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Corby II is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 4,0. Lees in het Samsung Corby II testoverzicht de test

Specificaties Samsung Corby II

Algemeen
ProductSamsung Corby II
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht102 gram
Afmetingen110,0 x 61,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.000 mAh
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag26 MB + microSD
Scherm
Scherm3,1" (127 ppi)
Resolutie320 x 240px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB